Zwarte band test bij Katsudo

Op zaterdag 10 juni 2023 vond er bij Katsudo Kenpo een examen plaats voor de zwarte band voor Ryan en Cheyenne, en dat is geen veelvoorkomende gebeurtenis.

Sinds de oprichting van Katsudo Kenpo in 2006 waren dit de 7e en 8e zwarte band die wij mochten uitreiken, en meteen ook de eerste keer dat we een zwarte band mochten uiteiken aan een dame.

Een historische dag dus voor Katsudo.

De examencommissie bestond uit: Marcel en Agaath als instructeurs en Theo, Michael Ray en Bobby vanuit onze eigen geleden en Roberto uit Houten en Damian uit Exeter (UK).

Onder toeziend oog van die commissie werden alle 154 zelfverdedigingstechnieken eerst langzaam en daarna op volle snelheid gedemonstreerd op een uitzonderlijk hoog niveau. Michael Ray en RenĂ© fungeerden als aanvallers voor al die technieken waarvoor enorme dank! Daarnaast werden ook alle vormen (kata’s) van korte 1 tot en met lange 4 gedaan, net als alle sets en basics die tot het studiemateriaal behoren.

Besloten werd met de bij Katsudo gebruikelijke breektest, waarna de nieuwe banden konden worden uitgereikt.

We zijn dan ook bijzonder trots om Ryan en Cheyenne met hun nieuwe zwarte band om te zien en hopen dat ze van de reis tot nu toe genoten hebben. Maar meer nog dat ze zullen genieten van de reis die nu pas echt begonnen is.

hieronder nog een fotoimpressie van het examen, gemaakt door Patrick, waarvoor bedankt!