Zelfverdediging voor vrouwen, en waarom doe jij het niet?

Op zaterdag 29 januari 2011 had ik voor het eerst de eer om als gast-instructeur mee te mogen werken aan een workshop van MMAWomen. Deze club organiseert overal in Nederland regelmatig workshops zelfverdediging voor vrouwen, en dat doen ze geheel gratis. De workshops worden gegeven door Christian van der Sande en Robin Vader, die met een een flinke dosis humor het belang van zelfverdediging voor elke vrouw uitstekend weten te onderstrepen. Nu geven wij al jaren workshops en cursussen zelfverdediging voor vrouwen, maar toch heeft MMAWomen iets extra. Om de bekendheid van deze activiteit te vergroten slagen zij er keer op keer in om in de media aandacht te vragen voor de workshops waardoor een grote opkomst gegarandeerd is. Dat doen ze onder andere door bekende Nederlandse vrouwen te interesseren voor de workshops. Deze keer in Amsterdam waren onder andere weervrouw Helga van Leur, actrice Tanja Jess en zangeres Des’ray erbij om kennis te maken met de training in zelfverdediging.

Foto: Agaath en Marcel van Katsudo Kenpo met Tanja Jess.

De belangrijkste boodschap van deze workshops is: Zelfverdediging trainen is niet alleen noodzakelijk, maar het is ook erg leuk!!

Foto: Het instructeurs team van vandaag, samen met Des’ray en Tanja Jess.


Laatste foto: Niet alleen Marcel en Agaath waren erbij om van Kenpo Karate te onderstrepen hoe belangrijk zelfverdediging is, maar ook uit andere Kenposcholen waren vrouwen mee komen doen. Ebru Berberoglu (links, Action Kenpo Utrecht) en Nadine Leemeijer (rechts, Kenpo4U) met Agaath en Helga van Leur.