Workshops/demonstraties

Naast de lessen die wij voor onze studenten verzorgen in Kenpo Karate, richten wij ons ook op het organiseren van workshops en demonstraties voor uiteenlopende groepen. In die workshops kunnen we ons richten op de verdedigingskunst als zodanig, maar kunnen we ook een verband leggen met sociale vaardigheden, vergadertactieken, teambuilding en verschillende andere onderwerpen. Verder is een wat luchtiger invulling uiteraard ook mogelijk. Wij gaven in dat kader al workshops voor afscheid nemende collega’s, vrijgezellen feestjes en studentenverenigingen. Demonstraties geven wij op evenementen in ieder formaat. Zo waren wij te gast op diverse vechtsportgala’s, het Utrechts Studenten Corps en braderieën en dergelijke in winkelcentra. Neem vooral contact met ons op om te vragen naar de mogelijkheden.

Hieronder is een aantal korte beschrijvingen gegeven van workshops die wij kunnen verzorgen, maar in de praktijk zullen de programma’s altijd worden aangepast aan de wens van uw organisatie.

Breektesten

Voor velen ziet het breken van een betonblok eruit als iets wat alleen door jarenlange training kan worden geleerd. Niets is echter minder waar. In een workshop van een uur leren wij de deelnemers aan deze workshop te techniek die nodig is om dit te kunnen. Behalve dat het de deelnemers meegeeft dat ze meer kunnen dan ze dachten, als ze zichzelf er maar van kunnen overtuigen dat ze het kunnen. Alle twijfel overboord en je kan het! is het devies van deze workshop.

poncatlogoDe workshop stenen breken, was een ideale ‘energizer’ tijdens onze workshop. Katsudo heeft de sessie professioneel en leuk geleid en ervoor gezorgd dat iedereen uiteindelijk met succes het betonblok heeft gebroken. Erg geschikt voor teams op wie thema’s als vertrouwen en daadkracht hebben van toepassing zijn.

Nina Reimert, Pon Equipment and Pon Power

Leer je eigen kracht kennen

Heel veel mensen die wij op onze workshops tegenkomen, denken dat zij zichzelf nooit zullen kunnen verdedigen, dat zelfverdediging en weerbaarheid iets voor stoere sterke mannen is. In deze workshop tonen we aan dat iedereen met de mogelijkheden die hij of zij al heeft, prima in staat is om op een doeltreffende manier weerbaar te zijn. Een spectaculair slot van deze workshop kan zijn het breken van een houten plank met de blote handen. Iedereen die aan deze workshop deelneemt, gaat met meer zelfvertrouwen de deur uit, dan waarmee hij of zij binnenkwam.

Sociale vaardigheden / assertiviteit

Een fysiek gevecht tussen mensen is als het leven onder een microscoop. In feite bespeel je een tegenstander in een gevecht net zoals je de mensen om je heen beïnvloedt in het dagelijks leven. In deze workshop bespreken en oefenen we ons gedrag ten opzichte van anderen aande hand van voorbeelden uit de vechtkunst, zodat we door ons eigen gedrag aan te passen, ook door anderen positief zullen worden benaderd.

Teambuilding

Vechtsport wordt door velen gezien als een individuele sport, maar niets is minder waar. In geen enkele sport ga je zo intensief met je trainingspartner om als in de vechtsport. Bij de oefeningen die we doen, is wederzijds respect en vertrouwen onontbeerlijk zodat een goede teamspirit in korte tijd de kans krijgt te ontstaan.

Filmvechten

De meest recente toevoeging aan ons repertoire is de workshop filmvechten. Onder leiding van onze instructeurs zetten de deelnemers een vechtscene in elkaar die een film uit Hollywood zeker niet zou misstaan. Enige dagen na de workshop ontvangen de deelnemers de opgenomen vechtscene op DVD.

Kosten

De kosten van onze workshops en demonstraties zijn afhankelijk van de duur, de locatie en het aantal instructeurs dat wordt ingezet. Vanwege het aantal factoren dat bepaalt wat de prijs van een bepaald arrangement zal zijn, vragen wij u contact met ons op te nemen zodat een vrijblijvende prijsopgave kan worden opgesteld.