Workshop Zelfverdediging voor dames was een succes!!


Op zaterdag 7 mei 2011 gaven de instructeurs van Katsudo Kenpo een workshop zelfverdediging voor vrouwen in De Mix Fitness in Nieuwegein. Hoewel het buiten 28 graden warm was, had toch een groep van 24 dames zich in De Mix verzameld om met de workshop mee te doen, waar we natuurlijk bijzonder blij mee waren.

In de workshop leerden de deelneemsters de mogelijkheden kennen die ze hebben om zichzelf te verdedigen met de bewegingen en middelen die ze al lang van zichzelf kenden. Ook werd er gewerkt aan een houding en uitstraling die voorkomt dat je aangevallen wordt. Een aanvaller kiest immers in de regel een slachtoffer dat weinig zelfvertrouwen uitstraalt, omdat ‘ ie denkt dat hij dat slachtoffer makkelijker aan kan. Als het je dus lukt om zelfvertrouwen uit te stralen, zelfs al ben je niet helemaal op je gemak, dan zul je minder snel als slachtoffer worden uitgekozen.

Verder natuurlijk een aantal eenvoudige technieken om jezelf uit een greep te bevrijden en om een slag of stoot te blokkeren en iets terug te doen.

Wij vonden het weer erg leuk om deze workshop te geven en bedanken dan ook hartelijk Nadine Leemeijer en Rick de Jong voor hun assistentie, en natuurlijk De Mix voor de gastvrijheid.

We hopen dat op een later moment zeker nog eens over te mogen doen, of misschien wel een versie voor een gemengde groep of alleen voor mannen.

Agaath Wartena en Marcel de Jong