Succesvol NK Kenpo karate voor Katsudo Kenpo uit Nieuwegein

Dit weekend slaagden de kenpoka’s van Katsudo Kenpo er wederom in om nationale titels mee terug naar Nieuwegein te brengen. Deze keer stond er sparring op het programma, het vrije gevecht om de punten.
Bij de jeugd debuteerde er een groot aantal deelnemers die uitstekend presteerden maar helaas niet goed genoeg voor podiumplaatsen. Vermeldenswaardig is vooral de prestatie van Colin van de Graaf (8 jaar), die zijn eerste partij wist te winnen, maar in de tweede ronde van een leerling van Kamau kenpo uit Rotterdam verloor die later Nederlands kampioen werd.
Voor Marco Huiberts (11 jaar) maakte het niet uit wie hij in de eerste, tweede of derde ronde trof, hij won iedere ronde en bezegelde dat door met overmacht eerste te worden en de Nederlandse titel mee naar huis te nemen.

Een tweede gouden medaille werd naar Nieuwegein gebracht door Wietske Klokgieter (12 jaar) die met een gemengd team uit Nieuwegein en Maarssen in de teamfight schitterde en de overige teams al snel op achterstand zette.
De volwassen deelnemers van Katsudo kenpo waren helaas minder fortuinlijk deze keer en ondanks prima prestaties van met name Rick de Jong, leidde dit niet tot medailles.
Hoe dan ook kijken we terug op een uitstekend toernooi, en een uitstekend jaar want dit was ons laatste toernooi voor 2009. Eind januari 2010 staat het NK traditional van de Kempo Associatie Nederland op het programma.
Voor meer informatie over de toernooien of over Katsudo kenpo kunt u terecht op www.karate-nieuwegein.nl of op 06-11226624.