Seminars Larry Tatum in België

Op zaterdag 14 mei 2011 reisde een delegatie van Katsudo af naar Zuid-België om deel te nemen aan seminars onder leiding van 10e dan grootmeester Larry Tatum.

In een uitstekende sfeer werden we ontvangen door Gino Puzzo en zijn team voor een dag intensieve training. De seminars van Larry Tatum staan altijd garant voor nieuwe inzichten in het Kenpo systeem, en ook deze keer was dat weer zo.

Een aantal punten in de lange vorm 3 blijken toch anders te zijn dan wij altijd gedacht hadden, dus daar zullen we de komende tijd aandacht aan besteden.

Verder hebben we gewerkt aan de zelfverdedigingstechnieken Delayed Sword, Flashing mace, Flahing Wings, Entwined Maces en Circles of Protection. De principes Angle of Deflection, Opposing Forces en Direct Opposites en Bracing Angles en het gebruik van triangles kwamen uitgebreid aan bod. We hebben daarmee vooral gekeken naar de ideeën achter de techniek.

Het was weer zeer de moeite waard en we kijken alweer uit naar de seminars bij het WK in Spanje, waar we over twee weken naartoe mogen.