Scott Higgins bij Katsudo

Senior Professor Scott Higgins (7e dan) uit Californie, USA komt jaarlijks naar Nederland om in diverse Kenpo scholen meer inzichten te bieden in het Ed Parker’s Kenpo. Zo ook dit jaar is hij weer aanwezig om in diverse clubs zijn kennis op passionele wijze te delen.
Op dinsdagavond 23 juni was hij bij Katsudo Kenpo te Nieuwegein.

Scott Higgins doet het anders dan de meeste Amerikaanse instructeurs. Normaliter wordt er een groot seminar georganiseerd waar dan deelnemers uit diverse scholen op af komen. Scott Higgins bezoekt alle geinteresseerde scholen en geeft in de clubs seminars met een kleinere setting. Daarom zie je meestal geen deelnemers van andere scholen en zijn de sessie wat intiemer van aard.

Er vonden twee sessies plaats deze avond. De eerste sessie was een jeugd sessie. Een groep kids werd getrakteerd op een aantal technieken en tactieken en hadden het daarbij zeker naar hun zin. Er was constant iemand aanwezig om de instructies van Scott Higgins in het Nederlands te vertalen.

Met name de uitvoering van diverse basics was onderwerp van het seminar, waar de deelnemers goed mee konden oefenen. Bewegen vanaf point of origin en de correcte uitvoering van verschillende traptechnieken werden getraind.

higgins2

higgins1

Bij de volwassen groep was het belangrijkste onderwerp “Grafting”. Als een bepaalde verdedigingstechniek door de aanvaller geblokkeerd wordt, hoe stap je dan direct over op een andere techniek die nog wel kan.

Aan de orde kwamen onder andere: Sleeper, Shield and Mace, Gathering clouds, Leaping Crane en de extensies van Hugging Pendulum en Retreating Pendulum.

De energie in de groep was bijzonder goed, iedereen uitstekend gewerkt dus!!

Met dank aan de Kenpo 5.0 groep uit Maarssen en de Action Kenpo Karate Studio uit Utrecht waarvan leerlingen meededen aan dit seminar.

 

higgins3