Wie zijn wij

Katsudo Kenpo wordt geleid door:

Marcel de Jong, 5e dan, hoofdinstructeur

Marcel traint Kenpo sinds 1991. Hij behaalde in zijn loopbaan tot nu toe vele nationale en internationale titels (waaronder de wereldtitel wapenkata in 2005, 2007, 2008, 2010, 2011, 2014 en 2015). Zijn persoonlijke prijzenkast is hier te zien. In 1998 werd hij gediplomeerd als rijkserkend leraar vechtsporten. Na de eerste 22 jaar van zijn loopbaan onder begeleiding van zijn instructeur Hans Hesselmann te hebben getraind, heeft hij eind 2012 het besluit genomen om verder te gaan onder Grandmaster Michael Robert Pick, die hem in mei 2013 promoveerde tot 5e graad zwarte band.

In het dagelijks leven is hij advocaat/eigenaar bij De Jong Van Mook Advocaten.

Agaath Wartena, 3e dan, instructeur

Agaath traint Kenpo sinds 1995. Ook zij won vele titels, zowel nationaal als internationaal. Behalve Kenpo instructeur is zij tevens docent weerbaarheid, erkend door het NISB. In het dagelijks leven is zij als psychologe werkzaam bij Indigo.

Op 21 februari 2015 promoveerde zij tot 3e graad zwarte band onder Hans Hesselmann.

 

 

Portrait by Ed Parker Jr.
Portret door Ed Parker Jr, cadeau van onze vrienden en leerlingen ter ere van het vijfjarig bestaan van Katsudo Kenpo

Daniel de Bruin, 1e dan Kenpo Karate, instructeur MMA

_DSC9814Sinds 1 september 2014 wordt er op de donderdagavonden Mixed Martial Arts (MMA) en Kidz MMA gegeven. MMA is een combinatie van diverse (olympische) vechtsporten zoals: boksen, taekwondo, worstelen en judo. Wedstrijden op het hoogste niveau kunnen er heftig aan toe gaan. Echter, tijdens de trainingen gaan we voorzichtig met elkaar om. De lessen bij Katsudo worden dan ook gekenmerkt door veiligheid, respect, ontwikkeling en plezier.

De lessen worden verzorgt door Daniel de Bruin (28). Daniel begon zijn training in de vechtsport met Kenpo Karate op zijn 14e. Vervolgens is hij Brazilaans Jiu Jitsu, Submission Grappling en MMA gaan beoefenen. In al deze stijlen heeft hij wedstrijden gedaan. Ook heeft hij ervaring in boksen, kickboksen, judo en worstelen.

In het dagelijks leven is Daniel gymleraar op een basisschool en hij studeert Filosofie en Onderwijskunde.

Kidz MMA

Door zijn ervaring in het bewegingsonderwijs heeft Daniel speelse vechtsport lessen ontwikkeld gebaseerd op de leerlijnen stoeien en tikspelen (raken, niet geraakt worden). in de lessen wordt veel aandacht besteed aan grondvormen van bewegen en de motorische ontwikkeling van het kind zoals balanceren, kracht, coördinatie en lenigheid. Het hoofd wordt nooit geraakt aangezien de hersenen nog in ontwikkeling zijn. Naast de motorische ontwikkeling zijn de lessen goed voor het ontwikkelen van de weerbaarheid en het zelfvertrouwen van het kind.