Regelmatige bijscholing voor onze instructeurs

Als instructeur in de vechtkunst kan het voorkomen dat je denkt dat je na ruim 20 jaar training eigenlijk alles al wel hebt meegemaakt, en dat je dus zelf niet meer hoeft te trainen om op hoog niveau les te kunnen geven.

Niets is echter minder waar. Je moet jezelf voortdurend scherp houden en dus ook blijven trainen. Zo vaak wij maar kunnen, nemen wij daarom deel aan seminars in Kenpo of in andere vechtkunsten, en trainen wij daarnaast zoveel mogelijk zelf ook nog steeds. En naast dat wij dat noodzakelijk vinden om goed les te kunnen geven, is Kenpo nu eenmaal onze passie en doen we dus niets liever dan trainen!!

Afgelopen zondag was er weer eens zo’n gelegenheid waar wij het een en ander konden bijleren, deze keer in het grondgevecht. Alexander Moody, die naast MMA instructeur in Den Haag ook eerste dan Kenpo Karate is, gaf een seminar MMA-grondgevecht. Hoewel het buiten ruim 35 graden was, viel het binnen redelijk mee, hoewel 3 uur achter elkaar grondvechten toch behoorlijk wat zweetdruppeltjes gekost heeft.

Het was een bijzonder leerzame middag waarvan onze leerlingen de komende weken wel weer het een en ander terug zullen zien.

Voor leerlingen die een volgende mee mee willen naar een training van Alexander Moody, zal ik de gegevens hier op de site publiceren, en uiteraard ook in de nieuwsbrief vermelden.

Alexander Moody geeft les. Op de achtergrond, ik zelf en mijn trainingspartner voor deze middag, Ernst Blikslager van Kamau Kenpo in Rotterdam.