NK Kenpo Karate Freestyle 2010

Op zondag 14 november 2010 was het weer tijd voor het jaarlijkse Nederlands Kampioenschap Freestyle. Met een beperkt team deden we deze keer mee, omdat veel van onze vaste deelnemers volgende week in Dublin aan het WK moeten meedoen en daarom deze week niet het risico van een blessure wilden nemen.

De deelnemers die er wel waren hebben allemaal een uitstekende prestatie neergezet.

Bij de jeugd tot 10 jaar werd door Damian van Galen en Colin de Graaf uitstekend gevochten maar zij troffen helaas een net iets te sterke tegenstander.

Tycho Bakker won met overmacht zijn eerste twee partijen, waarna hij in de achtste finale het onderspit moest delven. We hebben in ieder geval gezien dat zijn aanvalskracht uitstekend is en in de toekomst zeker tot resultaten gaat leiden, alleen moeten we de verdediging nog wat aanscherpen. Michael Ray Rozengarden wist wel door te dringen tot de finale maar verloor die helaas tegen een tegenstander met een hoger niveau die ook een kop groter was. Toch had het mogelijk moeten zijn om van deze grotere tegenstabder te winnen, dus biedt dat grote perspectieven voor volgend jaar. Dit jaar moest hij genoegen met een schitterende tweede plaats, die zeker in deze divisie met zo’n 25 deelnemers niet misstaat!!

Jimmy Oosthuizen kwam in de jeugd divisie voor beginners van 10-13 al in de eerste wedstrijd een tegenstander tegen die een maatje te groot was. Wel viel op dat Jimmy geen enkele angst toonde en heldhaftig de aanval koos. Jammer dat hij net iets te kort kwam voor de winst, maar ook hier een mooie belofte voor de toekomst.

Onze laatste jeugdige deelnemer was Marco Huiberts. Vol vuur vocht hij zich naar de halve finale waarin hij met 2-0 voor kwam te staan. Helaas werd dat vuur ook zijn ondergang doordat hij wegens een harde trap tegen het been van de tegenstander gediskwalificeerd werd. Hoewel er meer in had gezeten, kan Marco met trots terugkijken op dit toernooi en we zijn er zeker van dat hij volgend jaar wederom een deelnemer zal zijn waar rekening mee gehouden moet worden.

Na alle individuele divisies was het tijd voor de teamfights waarin gestreden werd tussen teams van drie personen. Zowel Tycho Bakker bij de jeugd als Theo de Graaf bok de volwassenen kreeg de kans om in een team uit een andere school in te vallen omdat daar teams waren met te weinig deelnemers. Beiden deden dat met verve, wat resulteerde in nog twee bronzen medailles voor Katsudo Kenpo.

We kijken met grote trots terug op de uitstekende prestaties van onze leerlingen in dit toernooi, en zien al uit naar de volgende optredens. Volgende week op het WK zal door een team van alleen volwassenen in Dublin een gooi naar het goud gedaan worden en de week erna (op zondag 28/11) zal een team van jeugd en volwassenen in de vechtkunsten.nl competitie strijden in Merwestein, gewoon bij ons in Nieuwegein.

Hieronder de foto’s van onze deelnemers. Marco Huiberts en Theo de Graaf staan er niet op omdat ondergetekende tijdens hun partijen als scheidsrechter actief was.