NK Fighting van de KAN zeer succesvol voor Katsudo

Op zondag 15 november 2015 vond weer het Nederlands Kampioenschap Fighting van de Kempo Associatie Nederland plaats, deze keer in Arnhem.

151115KAN
Team Katsudo. vlnr: Daan Tienhooven, Michael Ray Rozengarden, Marcel de Jong, Clasina Rozengarden en Esther Sharon Rozengarden.

Tijdens dit uitstekend verzorgde evenement gaf een team van 5 Katsudo gladiatoren acte de presence. Daarnaast was ons support team bestaande uit Martin Pesulima, Frans Tienhooven, Bobby Geuze en Daniël de Bruin erbij om ons te ondersteunen en natuurlijk ook om een paar mooie partijen te zien!

Als eerste kwam Michael Ray Rozengarden (14) in actie in de divisie semi-contact jongens junioren 1 -60kg. Zijn eerste partij liets hij zich helaas overrompelen door de tegenstander, zodat hij in de kleine finale om de 3e en 4e plaats terecht kwam. Daar hervond hij zichzelf zodat hij op de derde plaats eindigde.

Daarna was het de beurt aan de full-contact vechters van Katsudo.

Als eerste Daan Tienhooven (16) die debuteerde op dit onderdeel.  Hij zat in de divisie jongens jeugd 2, tot 70kg met 3 deelnemers, en moest het de eerste ronde opnemen tegen een 14 jarige tegenstander die de druk al na een halve wedstrijd (normaal 3 minuten) niet meer aankon en moet opgeven. De tweede ronde kreeg Daan een 16-jarige tegenstander voor zijn kiezen die iets meer ervaring leek te hebben. Ook daar was Daan echter veel te sterk voor. Vanuit een duidelijke voorsprong op punten probeerde de tegenstander een take-down te forceren die door Daan uitstekend werd omgedraaid waarna ook deze tegenstander gedwongen werd de strijd op te geven. Daan is daarom Nederlands Kampioen Full Contact Kenpo 2015!

Esther Sharon Rozengarden (16) deed ook voor het eerst mee aan een full contact wedstrijd. Zij presteerde uitstekend en wist zichzelf de hele wedstrijd te handhaven. Helaas liep ze een achterstand van 5 punten op doordat de tegenstander haar in een houdgreep wist te houden. Op basis van de punten vanuit trappen en stoten ben ik er van overtuigd dat ze voor zou hebben gestaan, maar over het totaal helaas net niet. Uitstekend geknokt en prima vooruitzichten voor de volgende keer.

Clasina Rozengarden (42) was onze derde debutant in de full contact arena. Zij wist in haar beide partijen uitstekend op de been te blijven en het spel aanzienlijk beter te spelen dan haar tegenstanders. Met ruime overmacht wist ze beide partijen te winnen zodat ook Clasina gekroond kon worden tot Nederlands Kampioen Full Contact Kenpo 2015!

Marcel de Jong (48) tenslotte bevond zich in een divisie met uitsluitend tegenstanders die meer dan een kop groter waren. De eerste tegenstander was daarbij ook nog eens 15 kg zwaarder, wat grote moeite opleverde om overwicht in de wedstrijd te krijgen. Tot twee keer toe slaagde de tegenstander erin een takedown te forceren en dan is zo’n gewicht er bijna onmogelijk weer vanaf te krijgen. Toch slaagde Marcel erin om één keer 5 punten terug te pakken met een takedown en houdgreep, maar het bleek helaas onvoldoende om de achterstand vanwege de eerdere twee scores op houdgreep in te halen. De tweede tegenstander was vooral lang, en wist van die lengte ook nog eens uitstekend gebruik te maken door goede bokstechnieken. Ook die wedstrijd werd daardoor op punten verloren, wat niet weg neemt dat, gezien de omstandigheden, er prima gevochten is en de wedstrijden staand en ongeschonden zijn doorgekomen.

We zijn bijzonder trots op de prestaties van Team Katsudo en kijken alweer uit naar het NK puntsparren van KKN (Kenpo Karate Nederland) dat volgende week in Zeist op het programma staat.

151115KAN2
Na hard werk is het goed dineren bij Katsudo!