NK Fighting met mooie resultaten voor Katsudo

NKFighting2015-2

Op zondag 1 maart werd in Arnhem het Nederlands Kampioenschap Fighting gehouden onder auspiciën van de Kempo Associatie Nederland. Met een klein team van 4 deelnemers deed Katsudo aan dit toernooi mee, ondersteund door onze vaste supporters natuurlijk!

Als eerste was Ryan Lansink aan de beurt. Zijn eerste semi contact partij won hij met redelijk gemak vooral met mooie trap-back knuckle combinaties. De tweede ronde moest hij helaas tegen de enige andere American Kenpo deelnemer in deze divisie, van Kamau Kenpo uit Rotterdam. Ryan wist ook deze wedstrijd met glans te winnen, zodat er nog maar één vertegenwoordiger van onze stijl in de race was om kampioen te worden. Daarna was er nog de finale, waar Ryan een tegenstander tegenkwam die net een tikje te groot en net een tikje te goed voor hem was. Met een prachtige tweede plaats en bijbehorende zilveren medaille kan Ryan op een mooi toernooi terugkijken.

Daarna was Michael Ray Rozengarden aan de beurt. In de eerste ronde kwam hij een tegenstander tegen waar hij van had moeten kunnen winnen, maar kennelijk was de tegenstander beter opgewarmd, en liep Michael Ray tegen een aantal onnodige tegenpunten aan. Met de eerste verloren wedstrijd was er nog wel een gevecht om de derde en vierde plaats te vechten, en daar presteerde Michael Ray weer zoals we het gewend zijn. Met betrekkelijk eenvoud werd deze wedstrijd naar de hand gezet, zodat een bronzen medaille kon worden omgehangen. Ondanks een wat minder begin, toch een hele mooie afsluiting en een prestatie om trots op te zijn.

Vervolgens stond de klasse van Daan Tienhooven op het programma. Door een verschil in de regels tussen deze wedstrijd en de wedstrijden waar wij meestal aan meedoen lukte het Daan niet goed genoeg om zich daaraan aan te passen. Na een paar waarschuwingen werd hij daarom in de eerste wedstrijd gediskwalificeerd (voor die wedstrijd) en ging de winst naar zijn zwakkere tegenstander. In de tweede wedstrijd, wederom om de derde en vierde plaats, lukte het al een stuk beter. Ondanks dat Daan ook in deze wedstrijd nog wel een waarschuwing kreeg voor een techniek die in dit toernooi niet is toegestaan (doorgehaalde hoek stoot), maar won hij ruimschoots op punten. Ook voor Daan dus een bronzen medaille en een mooie prestatie om op terug te kijken.

Tenslotte was de full contact divisie van ondergetekende aan de beurt. Een goede tegenstander die 20 cm langer was dan ik leverde problemen op om dichtbij genoeg te komen om goed te kunnen scoren. Hoewel ik (als ik het op de video goed heb meegeteld) voor stond op punten, was ik genoodzaakt om zodanig dichtbij te komen dat mijn tegenstander in de gelegenheid was om een hoofdklem in te zetten. Ik heb nog een paar seconden geprobeerd of ik de klem kon weerstaan en zodoende de wedstrijd voort te kunnen zetten, maar de mangel waar mijn nek in zat was te strak, zodat ik genoodzaakt was om af te kloppen. Daarmee ging de winst naar mijn tegenstander. Weer genoeg leerpunten om de komende tijd aan te werken en volgend jaar weer sterker terug te komen.

Het was een mooie dag, met dank aan het support team, aan Daniel voor het coachen en natuurlijk aan de organisatie voor een prachtig evenement.
NKFighting2015-5

NKFighting2015-4

NKFighting2015-3

NKFighting2015-1