Nieuwe locatie voor Katsudo Kenpo

Hallo allemaal,

In deze Katsudo Nieuwsbrief wat ons betreft het grootste nieuws van 2012.

Na ruim vijf jaar met veel genoegen in de gymzalen van de gemeente Nieuwegein lesgegeven te hebben, werd ons kort geleden een ruimte aangeboden waar we al onze lessen in kunnen geven. Gym-Nieuwegein is een sportschool die zich specialiseert in de disciplines Kickboksen, Thaiboksen, Cardio en Krachttraining. Wij huren daar een ruimte voor onze Kenpolessen. Het adres van de Katsudo Kenpo Studio is Nijverheidsweg 9F in Nieuwegein.

De nieuwe schoolruimte geeft ons en onze leerlingen vele voordelen:

  • Er zullen matten worden gelegd, zodat we niet alleen veel beter onze grondoefeningen kunnen doen, maar ook de voeten, enkels en knieën ontzien worden. Bovendien kunnen nu eindelijk alle technieken waarbij iemand eigenlijk moet vallen, ook goed worden getraind.
  • Er worden spiegels aan de wand gemonteerd, zodat het voor iedereen veel makkelijk wordt om de eigen houding en techniek te corrigeren, en voor ons veel makkelijker wordt om les te geven en iedereen in de gaten te houden.
  • Wij hoeven dan niet meer elke keer alle spullen naar en van de zaal te vervoeren. Alles kan daar gewoon blijven, zodat we bij aankomst direct kunnen beginnen met de les.
  • Behalve ruime kleedkamers, die we delen met Gym-Nieuwegein, is er ook een bar waar de wachtende ouders van onze jeugdige leerlingen een kopje koffie of iets anders kunnen drinken.
  • We hebben nu een echte dojo met alle mogelijkheden die dat met zich meebrengt. Het betekent wel dat er geen toeschouwers meer in de zaal passen, iedereen die in de zaal is, traint mee. Ouders die op hun kinderen willen wachten, kunnen dat onder het genot van een kopje koffie aan de bar boven doen. Uiteraard zorgen we voor toeschouwers mogelijkheden als er examens zijn.
  • De lestijden kunnen worden uitgebreid, zodat we na de zomer ook op woensdag een extra uur voor gevorderden hebben. Op de website is het nieuwe rooster (vanaf augustus) te zien in de kalender.

De zomervakantie zullen we gebruiken om alles in gereedheid te brengen, zodat we vanaf 18 augustus met volle kracht kunnen beginnen. De zomertrainingen in augustus blijven dus zoals gepland gewoon in sportcentrum Merwestein.

Op een nader te bepalen datum begin september zal de officiële opening van Gym-Nieuwegein/Katsudo Kenpo Studio plaatsvinden met demonstraties en een hapje en een drankje. Meer informatie daarover zullen we zo spoedig mogelijk langs deze weg bekendmaken.

Met sportieve groeten,

Agaath & Marcel