Nieuwe kennis halen bij de bron

Hoewel ik nu al ruim 22 jaar Kenpo train, blijft het van groot belang om mijn kennis en vaardigheid op pijl te houden en te vergroten. Daarom ben ik blij dat ik in de gelegenheid ben om van 15 t/m 21 mei in California bij mijn instructeur, Mike Pick, te trainen. Hoewel er immers heel veel trainingsvideo’s beschikbaar zijn en er ook veel instructeurs zijn waar we iets van kunnen leren, blijft het zeer interessant om de kennis te halen bij iemand die zo dicht bij de bron heeft gestaan als maar mogelijk was.

Onze Senior Grand Master, Ed Parker, die ons Kenpo systeem heeft ontwikkeld, heeft in zijn leven geen hogere graad uitgereikt dan 7e dan. Die graad is maar aan drie personen gegeven. Die drie personen zijn: Chuck Sullivan, Dave Hebler en …. Mike Pick.

Chuck Sullivan heb ik in mijn carriere nog niet mogen ontmoeten, de twee anderen wel, en sinds dit jaar is Mike Pick mijn instructeur.

Ik verwacht in mei terug te komen met nieuw opgepoetste kennis en vaardigheid om mijn lessen nog meer inhoud te geven, en de leerlingen van Katsudo Kenpo daarvan volop mee te laten profiteren.

Ik zal in mei vergezeld worden door vriend en collega Jan Peter Bolhuis, eveneens een leerling van Mike Pick.

Grand Master Michael Robert Pick (photo courtesy of Sean Kelley)
Grand Master Michael Robert Pick (photo courtesy of Sean Kelley)