Nieuw seizoen Katsudo kenpo van start en toernooien op komst

Nu het nieuwe seizoen weer goed op gang begint te komen, hebben we weer twee toernooien in de aanbieding waar iedereen aan mee kan doen!!

NK Kenpo sparren 2010
Als eerste is er op zondag 14 november het Nederlands Kampioenschap Kenpo sparren. Voor degenen die daar nog niet mee bekend zijn: we sparren op basis van een semi-contact systeem. Er moet dus wel geraakt worden, maar dat mag zeker niet te hard zijn. Bij alle jeugd divisies mag net als bij de volwassenen onder bruine band niveau niet met stoten op het gezicht geraakt worden. Blessures zijn bij deze manier van wedstrijdsparren dan ook zeldzaam.

De volgende beschermingsmiddelen zijn verplicht:
– hoofdbeschermer (kan door jeugddeelnemers van de school geleend worden, aanschaffen 35,00 euro).
– handschoenen (moeten worden aangeschaft, 32,50 euro)
– voetbeschermers (kunnen door jeugddeelnemers worden geleend, aanschaffen 32,50 euro)
– kruisbeschermer (uiteraard zelf aanschaffen, 10,00 euro)
– gebidsbeschermer (zelf aanschaffen, 3,50 euro)

Verder zijn scheenbeschermers (23,00 euro) aan te raden, maar niet verplicht.

Beschermers kunnen via ons besteld worden, maar doe dat wel op tijd, anders kan ik mogelijk niet meer op tijd aan de spullen komen. Wij beseffen ons dat het erg dure spullen zijn, maar daar is door ons helaas niets aan te doen. Als het ons alsnog lukt om ergens betere prijzen te vinden, dan dalen de prijzen, maar vooralsnog moeten we hier vanuit gaan.

De inschrijfkosten bedragen 10,00 euro voor alle leeftijden, bij inschrijving te voldoen.

Vechtkunsten.nl 2010
Vorig jaar werd deze competitie voor het eerste gestreden, voor onze school met een uitstekend resultaat, dus dit jaar willen we zeker weer meedoen. Het is een competitie waar alleen vormen en technieken worden gedaan en die bij ons in Nieuwegein zal plaatsvinden op zondag 28 november. Er doen deelnemers mee van verschillende vechtkunsten/sporten dus het is in ieder geval een uitstekende gelegenheid om ook eens wat anders te zien dan alleen maar Kenpo.

Technieken wil zeggen dat je met één of meer aanvallers een aantal zelfverdedigingstechnieken laat zien zoals we die altijd trainen waarna een jury bepaald wie er gewonnen heeft. Vormen betekent dat je bijvoorbeeld korte vorm 1 laat zien aan een jury, die dan bepaalt wie er winnaar is.

De inschrijfkosten bedragen 7,00 euro voor jeugd (t/m 17 jaar) en 9,00 euro voor volwassenen. Je mag dan aan beide onderdelen meedoen.

Inschrijven
De inschrijving voor beide toernooien sluit half oktober, zorg dat je er op tijd bij bent. Geef vooral duidelijk aan waar je aan mee wil doen!!! En betaal je inschrijfgeld direct bij inschrijving.

Zijn er nog vragen over de toernooien, dan horen we dat natuurlijk ook graag via info@katsudokenpo.nl!!