Kidz Kenpo

130417katsudo7.jpgOp maandag-, woensdag- en donderdagavond en zaterdagochtend geven wij ook les aan speciale kindergroepen.

 

  • Maandag van 18:30 tot 19:30 uur: Kenpo voor gevorderden, paarse band en hoger (vanaf 8 jaar)
  • Woensdag van 18:30 tot 19:30 uur: Kenpo voor beginners, wit t/m oranje (vanaf 8 jaar)
  • Zaterdag van 9:30 tot 10:30 uur: Kenpo voor beginners, witte, gele en oranje band (vanaf 6 jaar)
  • Zaterdag van 10:30 tot 11:30 uur: Kenpo voor gevorderden, paarse band en hoger (vanaf 8 jaar)

Kenpo

Hoewel de kinderen precies het zelfde leren als de volwassenen, zijn de lesmethoden anders en wordt er meer aandacht besteed aan spelvormen.Het allerbelangrijkste is dat de kinderen de training leuk vinden, dan komt het leren vanzelf!! Die spelvormen worden zo gekozen dat ze niet alleen maar leuk zijn, maar ook een toegevoegde waarde hebben voor de ontwikkeling van uw kind op Kenpo gebied.

Spellen die samenwerking met anderen als thema hebben, of het ontwikkelen van een goede balans, zijn daar voorbeelden van.

Examens

Juist omdat we bij de kinderen meer spelvormen gebruiken, leren ze niet zo snel als de volwassenen. Maar toch moeten de kinderen precies het zelfde weten om voor de volgende band in aanmerking te komen, als de volwassenen. Om te voorkomen dat een volgend examen zo lang op zich zou laten wachten dat de kinderen hun motivatie kwijtraken, hebben we de lesstof in stukken verdeeld. Als een bepaald gedeelte van de lesstof beheerst wordt, kan een soort tussenexamen worden gedaan, waarmee een streep op de band verdiend wordt in de kleur van de volgende band. Na 6 strepen is alle stof een keer aan de beurt geweest en moeten we klaar zijn voor een “echt” examen. Voor alle duidelijkheid: aan die tussenexamens zijn natuurlijk geen extra kosten verbonden.

Kids Budo

Voor kinderen die meedoen aan de kenpolessen, maar ook voor degenen die dat niet doen, is er Kids Budo. Het is in feite niet anders dan de volwassen MMA les, alleen wordt de les wat speelser ingevuld en is het contact veel lichter. Voor Kenpo kinderen is deze les bijzonder geschikt als aanvulling om de basistechnieken nog beter onder controle te krijgen en ook bekend te raken met grondvecht technieken.

Voor kinderen die moeite hebben om alle technieken uit het Kenpo systeem te onthouden, en die toch willen leren om beter voor zichzelf op te komen, is deze les ook zeer geschikt. Lekker stoeien met elkaar en ook leren stoten en trappen op de beschermingsmiddelen die wij ter beschikken hebben.

Vaders, moeders en kinderen samen

130417katsudo3.jpgOmdat wij vinden dat de Kenpo training een uitstekende familiebezigheid kan zijn, hebben wij speciale kortingen voor meerdere gezinsleden die komen trainen. Als een tweede persoon uit hetzelfde gezin bij ons komt trainen, krijgt de jongste 25% korting.  Vraag naar de voorwaarden als u van deze aanbieding gebruik wilt maken.