Kenpo-fest in Duitsland

Van 26 tot 28 oktober 2012 worden er Kenpo seminars gehouden in Duitsland. Ik weet de locatie nog niet, maar meestal zijn die in de buurt van Düsseldorf, dus redelijk dichtbij voor ons.

Rainer Schulte, Michael Miller en Sean Kelley met Dave Hebler.
Rainer Schulte, Michael Miller en Sean Kelley met Dave Hebler.

Bij dit seminar zullen een aantal instructeurs legeven. In de eerste plaats is dat Rainer Schulte, de leraar van mijn leraar. Rainer Schulte was in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw grotendeels verantwoordelijk voor de introductie van kenpo in Europa. Rainer Schulte woont al lange tijd niet meer in Duitsland, maar in Florida, USA.

Een andere belangrijke instructeur uit Florida is Sean kelly. Hij richtte de Chinese Karate Federation op en organiseert al vele jaren jaarlijks het Florida Camp. In 2007 en 2008 was ik in de gelegenheid daarheenm te gaan om te trainen met een interessante verzameling instructeurs die door Sean waren uitgenodigd.

Michael Miller ken ik van genoemde Florida-camps. Hij is een bevlogen instructeur waar ik tijdens de camps veel mee heb getraind. Les heb ik nog nooit van hem ondergaan, reden te meer om dat eens te gaan onderzoeken.

Katsudo Kenpo zal deze gelegenheid aangrijpen om naar Duitsland af te reizen. Zodra er meer detalis bekend zijn over dit seminarweekend, zullen ze hier te vinden zijn.