Katsudo @ seminar Angelo Collado

Op dinsdag 22 september 2015 werd een seminar georganiseerd door Joerg Buchmueller in Dusseldorf waar les werd gegeven door de Amerikaanse (Los Angeles) instructeur Angelo Collado (8e dan). Al vele keren eerder deed ik mee aan seminars van Angelo, dus ik wist dat dit weer een mooie Kenpo ervaring zou worden. Angelo werd deze keer bijgestaan door zijn zoon AJ en had bovendien twee vrienden meegebracht uit Philladephia, Dan Meck en Brian Sahl.

wpid-fb_img_1442993580555.jpg
Photo: Franziskus Thoma

En een mooie ervaring was het weer. We begonnen met boksdrills door Dan Meck maar dan op een kenpomanier. Interessante gezichtspunten over de manier waarop je zo’n aanval kan ontwijken en overnemen.

Daarna was de beurt aan Angelo Collado om vanuit de boksende aanval een manier van reageren te ontwikkelen die maakt dat je niet langer aan de vooraf vastgestelde volgorde van bewegingen denkt, maar direct reageert op de bewegingen van de aanvaller.

Hoewel we dat zelf ook in de MMA lessen regelmatig doen en het ook een onderdeel van de UKF seminars uitmaakt, is het toch altijd weer interessant en verhelderend om er vanuit een ander gezichtspunt naar te kijken.

Grote dank dus aande instructeurs Dan en Angelo, maar ook aan mijn trainingspartners voor deze avond, Brian en AJ.

Na een stevige training is het tijd voor gezellig eten.
Na een stevige training is het tijd voor gezellig eten.