Katsudo @ Rumble at the Docks

Op zondag 12 april vond voor de eerste keer het toernooi Rumble at the Docks plaats in Rotterdam, en Team Katsudo deed mee! Dit toernooi, georganiseerd door onze collega’s van Kamau Kenpo, was een open all style sparring toernooi. Er kon gestreden worden in pointsparring en light contact sparring. Het verschil is dat bij het pointsparring na iedere actie de wedstrijd door de hoofdscheidsrechter wordt stilgelegd en er wordt gestemd door de scheidsrechters wie er punten krijgt. Daarna gaat de wedstrijd weer verder. Bij het light contact sparren gaat de wedstrijd gewoon door en wordt er alleen gestopt als de hoofdscheidsrechter een overtreding van de regels ziet. De hoekscheidsrechters houden met tellertjes bij wie er punten maakt en pas aan het einde van de wedstrijd wijzen de drie hoekscheidsrechter ieder aan wie er gewonnen heeft. Als twee van de drie dezelfde vechter aanwijzen, is dat de winner van de wedstrijd.

rdamrumblea
Team Katsudo voor het toernooi begon. We hebben er zin in!

 

De uitslagen waren ook deze keer weer prima. Iedereen heeft bijzonder goed gepresteerd, hoewel dat niet bij iedereen tot een podiumplaats heeft geleid. Bij het puntsparren deden de volgende deelnemers van Katsudo mee.

Point Sparring

Clasina Rozengarden Uitstekend gevochten voor wat ze waard was, heeft Clasina de overstap van de MMA training die ze gewend was naar het pointsparren niet helemaal kunnen maken. Counteren (een slag opvangen en er dan overheen) helpt immers niet als alleen het eerste punt telt. Met angst in de ogen wisten haar tegenstanders de wedstrijden te winnen, maar duidelijk was in ieder geval wel wie er de baas was in de ring.
Daan Tienhooven,
2e plaats
Daan heeft een uitstekende prestatie neergezet door zijn partijen met overtuiging te winnen. Alleen in de finale bleek de tegenstander te sterk. Goed gedaan Daan, op naar de volgende!
Esther Sharon Rozengarden, 3e plaats Voor Esther Sharon was de grootste uitdaging om rustig te blijven en zich vooral niet te laten frustreren door tegenvaller, die iedereen in elke wedstrijd wel tegenkomst. Daar is ze uitstekend in geslaagd met een prachtige derde plaats als resultaat.
Evi Lola Wagenbuur,
3e plaats
Evi Lola deed voor het eerst mee met een sparringtoernooi. Met veel enthousiasme en een prima techniek wist ze haar eerste wedstrijd te winnen. Na een iets mindere halve finale ging het daarna in de kleine finale (om de 3e en 4e plaats) weer uitstekend, zodat Evi Lola heer eerste beker in een sparringtoernooi in ontvangst mocht nemen.
Michael Ray Rozengarden Zoals we van Michael Ray gewend zijn ging hij van start met een winstpartij. De volgende partij begon ook veelbelovend maar helaas liep Michael Ray in de slotfase tegen een trap tegen zijn hoofd aan, zodat zijn voorsprong in één keer weg was. IN de verlenging wist de tegenstander een puntje meer te pakken zodat Michael Ray werd uitgeschakeld. Niettemin uitstekend gepresteerd.
Nigel Markx Nigel had de pech om in de eerste ronde tegen een tegenstander op te moeten boksen die zeker een kop groter was. Hoewel hij zich uitstekend geweerd heeft, was die tegenstander iets te sterk voor Nigel. In de herkansingsronde ging het een stuk beter, zodat die met winst kon worden afgesloten. De derde tegenstander van de dag was helaas net iets te sterk zodat er wel een verlenging nodig was, maar de partij toch niet kon worden gewonnen.
Ryan Lansink Hoewel Ryan zo langzamerhand een routinier genoemd mag worden, liet zij zich in de eerste partij van de dag toch voor de gek houden door het voorkomen van zijn tegenstander. Deze leek niet erg sterk, maar bleek toch goed zijn punten te kunnen pakken. Toen bovendien de scheidrechter erg veel tijd besteedde aan het toekennen van de punten en het geven van waarschuwingen, bleef er erg weinig echter speeltijd over, waardoor het niet meer mogelijk was om de achterstand in te lopen. De herkansingspartij ging zoals gepland, zodat Ryan door mocht naar de kleine finale. Die werd helaas niet gewonnen, zodat een podiumplaats vandaag niet behaald werd, maar wel een vierde plaats in een sterk veld en een ervaring rijker in de voorbereiding naar het WK deze zomer in Dublin.

Light Contact Sparring

Daan Tienhooven, 1e plaats Voor de eerste keer deed Daan mee aan een Light contact wedstrijd. Met volle overgave paste hij zijn technieken toe, en hoewel de exacte score niet bekend is, ben ik er vrij zeker van dat Daan voor stond, toen helaas de tegenstander zijn arm uit de kom draaide. Die tegenstander moest daardoor opgeven, wat Daan de winst opleverde.
Marcel de Jong Door een ongelukkige loting in de eerste ronde, kwam ik uit tegen Corné van de Luijtgaarden die later kampioen van deze divisie werd. We hebben er een mooi gevecht van gemaakt waarin aan beide zijden rake klappen zijn uitgedeeld. Het eindresultaat was dat één van de scheidsrechter een gelijke stand had geconstateerd, en dat twee scheidsrechter meenden dat Corné gewonnen had. Met die conclusie was ik het overigens eens, dus een mooie ervaring rijker en met een goed gevoel naar de rest van de wedstrijd kunnen kijken, maar toch jammer dat hier geen herkansingsronde meer was, zodat het toernooi na deze ene wedstrijd voor mij al afgelopen was.
rdamrumbleb
Team Katsudo met de gewonnen bekers (Nigel was helaas al naar huis).

 
image