Katsudo op het Qian Long Kempo-kamp

In het weekend van 14 t/m 16 juni 2013 deed een kleine afvaardiging van Katsudo kenpo mee aan het (bijna) jaarlijkse Kempokamp georganiseerd door Kempo vereniging Qian Long uit Utrecht.

Het thema dit jaar was Sparta, en Spartaans was het zeker!

Op vrijdag middag verzamelden de deelnemers zich op recreatiepark Ermerstrand in Drenthe. Daar werden de deelnemers verdeeld in teams die ieder een stad vertegenwoordigden. De Katsudo-ers werden ingedeeld in team Athene.

Na een eenvoudige doch voedzame maaltijd startte de eerste training. Deze training was op het eerste gezicht niet heel erg zwaar, maar door het mulle zand waarin de oefeningen moesten worden uitgevoerd, werden toch de eerste zweetdruppels gelaten (en 200 push ups zullen daar ook wel bij geholpen hebben).

Onder andere worstelen, touwtrekken en Falanx-duwen stonden op het programma. De avond werd beëindigd met een paar potjes battleball (een soort rugby) en een speurtocht naar de verdwenen vlaggen, die uiteindelijk ook niet meer bleken te liggen op de plek waar de kampleiding ze verstopt had.

De volgende ochtend begon met een uurtje ochtendgymnastiek om 5:30 uur, voorafgaand aan het ontbijt.

De rest van de dag veel trainingen in onder andere mesvechten, maar ook bootcamp achtige oefeningen en diverse challenges. ‘s-Avonds na het diner was er tijd voor een wargame, waarbij de helft van de teams een eiland moest verdedigen en de andere helft nu juist moest proberen om dat eiland in te nemen.

Zondagochtend was er tijd om uit te slapen. De ochtendgymnastiek begon pas om 6:30 uur. Na het ontbijt waren er trainingessessies in diverse onderdelen van de vechtkunst, waar ik zelf een viertal lessen in mesverdediging heb mogen geven. Iedereen deed erg goed mee, en op basis van het soort vragen dat er gesteld werd, kan ik concluderen dat de meerderheid begreep wat de essentie van mijn lessen was.

We kijken terug op een weekend met meer dan 15 uur training en games, zeker 800 push ups en vele kilometers lopen/rennen/sprinten, veelal door het mulle zand. Moe maar voldaan bedanken wij de organisatie voor alle moeite en uitstekende voorbereiding!