Katsudo Nieuwsbrief september 2013

Hallo allemaal,

Hier weer een nieuwsbrief van Katsudo, we zijn weer helemaal op gang na de vakantie en er staan ook alweer wat evenementen op stapel.

Zaterdagtraining voor de jeugd is begonnen
Vandaag, zaterdag 7 september 2013, zijn we begonnen met de jeugdgroep op zaterdagochtend, specifiek voor beginners (wit, geel en oranje). Van 10:00 tot 11:00 uur kunnen we zo extra aandacht besteden aan de beginners. Tegelijkertijd is de maandagavond nu een gevorderden uur voor de jeugd geworden. Beginners die al op maandag trainden mogen uiteraard gewoon blijven komen. Maar nieuwe leerlingen kunnen alleen op zaterdag of woensdag instromen.

Kan je echter op zaterdag, kom dan op zaterdag!! Doordat er minder verschillende niveaus zijn, kunnen wij onze aandacht beter verdelen over de aanwezige leerlingen, waardoor iedereen meer individuele aandacht krijgt.

De lessen op zaterdag worden afwisselend door Agaath, Rick en mij gegeven.

NK Traditional, 6 oktober 2013, Gouda
Bij dit kampioenschap van de Kempo Associatie Nederland gaat het om kata en zelfverdediging. Voor het inschrijfgeld maakt het niet uit aan hoeveel onderdelen je mee doet. Het inschrijfgeld is € 7,50 voor deelnemers tot en met 15 jaar en € 10,- voor deelnemers vanaf 16 jaar.

Wat er gedaan kan worden zijn de volgende onderdelen:
1. Kata. Gewoon je korte 1 of lange 3 zoals je dat gewend bent. De komende weken zullen we hier extra op gaan oefenen.
2. Gewapende kata. Maar een paar mensen binnen katsudo kennen een gewapende kata, die kan in dit onderdeel gelopen worden.
3. Zelfverdediging. Geen uitgebreide series, maar gewoon 1 tegen 1. Er moeten 4 aanvallen gedemonstreerd worden, waarvan 2 gewapend. Eerst langzaam dan snel zoals we gewend zijn. Leeftijden van aanvaller en verdediger hoeven niet gelijk te zijn.
4. Synchroon kata. Met drie personen (zelfde leeftijdscategorie) je kata lopen.

Waarschuwing: Wat iedereen moet weten bij dit toernooi is dat er geen niveau categorieën zijn. Wit t/m zwart moet gewoon tegen elkaar uitkomen. Bij de jeugd is dat probleem er minder omdat daar niet zoveel hoge banden aanwezig zijn, maar bij de volwassenen kun je als beginner in dezelfde categorie moeten als een zwarte band. Op zich is dat natuurlijk geen probleem omdat het kata’s en technieken zijn, je moet er alleen rekening mee houden dat je het tegen de complexere hoge kata’s en technieken zult moeten opnemen. Wie het aandurft is van harte welkom. Het is in ieder geval altijd erg gezellig en je kunt ook eens zien welke kata’s er bij andere stijlen gedaan worden.

Er zijn wel leeftijdscategorieën:
• cadetten 2 meisjes en cadetten 2 jongens 8-9 jaar
• cadetten 1 meisjes en cadetten 1 jongens 10-11 jaar
• junioren 2 meisjes en junioren 2 jongens 12-13 jaar
• junioren 1 meisjes en junioren 1 jongens 14-15 jaar
• jeugd 2 dames en jeugd 2 heren 16-17 jaar
• jeugd 1 dames en jeugd 1 heren 18-19 jaar
• senioren B dames en heren 20-37 jaar
• senioren A dames en heren 38 +

Kleding: Je kunt gewoon in je normale pak meedoen. Alleen moet iedereen een rode band om (daar zorgen wij voor) en je moet een KAN-embleem op het pak dragen, naast onze gebruikelijke emblemen. Ik heb nog een stapeltje KAN-emblemen liggen, ze kosten € 5,00. Als ik er te weinig hebben, zoeken we daar uiteraard een oplossing voor.

De inschrijving sluit al op 19 september, dus wil je meedoen, geef je dan snel op!! (en vergeet niet te vermelden waar je precies aan mee wil doen).

Vechtkunsten.nl seminar, 29 september 2013
Op deze zondag zullen in Merwestein een grote hoeveelheid seminars gegeven worden waar je een keuze uit kunt maken. Ik zal daar zelf ook een les mogen verzorgen en met mij nog 18 andere vechtkunstleraren.

Download het deelnameformulier op www.vechtkunsten.nl en geef al van te voren op aan welke seminars je mee wil doen. Voor de kosten hoef je het niet te laten, € 15,- als je voor 20 september inschrijft. Aan de deur betaal je € 25,-

50 jaar kenpo seminars, 26 en 27 oktober 2013
Dit weekend zal door de Stichting Kenpo Nederland een seminarweekend worden georganiseerd ter ere van 50 jaar kenpo in Nederland. Voor zover nu bekend komen er in ieder geval een aantal Ierse instructeurs naar Utrecht om daar les te geven. Hou de website in de gaten voor meer informatie, en hou in ieder geval je agenda alvast leeg voor dat weekend.

NK Fighting, 3 november 2014
Net als het NK Traditional waar je hierboven over kunt lezen, is er ook een NK waar gespard kan worden, in dezelfde categorieën als bij traditional. Zodra ik de aanmeldingsformulieren daarvoor binnen heb, zullen we meer informatie geven.

NK sparren IKKA, 24 november 2013
Nog een Nederlands kampioenschap sparren waar wij aan mee kunnen doen is er op 24 november in Utrecht. Hier betreft het onze eigen American Kenpo bond en zullen categorieën op leeftijd en niveau beschikbaar zijn. Ook hiervoor geldt, informatie volgt zodra die beschikbaar is.