Katsudo Nieuwsbrief januari 2014

Hallo allemaal,

Zo kort na de feestdagen mogen wij jullie vast allemaal nog wel een gelukkig en sportief 2014 toewensen!! In deze nieuwsbrief berichten over de betalingen in de vakantieperiode van 2013, het aankomend toernooi en overige evenementen. Het grootste nieuws (wat ons betreft) staat onderaan, dus lees door tot het einde!!

Lesgeld 2014
Het financiële jaar is bij Katsudo Kenpo weer afgesloten, de administratie is weer bij. Ook in 2014 lukt het ons weer om het lesgeld gelijk te houden. Dat is al zo sinds de oprichting van Katsudo in 2006.

NK Traditional, 2 februari 2014, Gouda
Bij dit kampioenschap van de Kempo Associatie Nederland gaat het om kata en zelfverdediging. Voor het inschrijfgeld maakt het niet uit aan hoeveel onderdelen je mee doet. Het inschrijfgeld is € 10,00 voor deelnemers tot en met 15 jaar en € 12,50 voor deelnemers vanaf 16 jaar. Daar komen nog de kosten van de wedstrijdtrainingen va € 6,00 per persoon bij.

De inschrijving sluit al op 17 januari, dus wil je meedoen, geef je dan snel op!! (en vergeet niet te vermelden waar je precies aan mee wil doen).

Wat er gedaan kan worden zijn de volgende onderdelen:
1. Kata. Gewoon je korte 1 of lange 3 zoals je dat gewend bent. De komende weken zullen we hier extra op gaan oefenen.
2. Gewapende kata. Maar een paar mensen binnen Katsudo kennen een gewapende kata, die kan in dit onderdeel gelopen worden.
3. Zelfverdediging. Geen uitgebreide series, maar gewoon 1 tegen 1. Er moeten 4 aanvallen gedemonstreerd worden, waarvan 2 gewapend. Eerst langzaam dan snel zoals we gewend zijn. Leeftijden van aanvaller en verdediger hoeven niet gelijk te zijn.
4. Synchroon kata. Met drie personen (zelfde leeftijdscategorie) je kata lopen.

Waarschuwing: Wat iedereen moet weten bij dit toernooi is dat er (voor alle onderdelen) geen niveau categorieën zijn. Wit t/m zwart moet gewoon tegen elkaar uitkomen. Bij de jeugd is dat probleem er minder omdat daar niet zoveel hoge banden aanwezig zijn, maar bij de volwassenen kun je als beginner in dezelfde categorie moeten als een zwarte band. Op zich is dat natuurlijk geen probleem omdat het kata’s en technieken zijn, je moet er alleen rekening mee houden dat je het tegen de complexere hoge kata’s en technieken zult moeten opnemen. Wie het aandurft is van harte welkom. Het is in ieder geval altijd erg gezellig en je kunt ook eens zien welke kata’s er bij andere stijlen gedaan worden.

Er zijn wel leeftijdscategorieën:
• cadetten 2 meisjes en cadetten 2 jongens 8-9 jaar
• cadetten 1 meisjes en cadetten 1 jongens 10-11 jaar
• junioren 2 meisjes en junioren 2 jongens 12-13 jaar
• junioren 1 meisjes en junioren 1 jongens 14-15 jaar
• jeugd 2 dames en jeugd 2 heren 16-17 jaar
• jeugd 1 dames en jeugd 1 heren 18-19 jaar
• senioren B dames en heren 20-37 jaar
• senioren A dames en heren 38 +

Kleding: Je kunt gewoon in je normale pak meedoen. Alleen moet iedereen een rode band om (daar zorgen wij voor) en je moet een KAN-embleem op het pak dragen, naast onze gebruikelijke emblemen. Ik heb nog een stapeltje KAN-emblemen liggen, ze kosten € 5,00. Als ik er te weinig hebben, zoeken we daar uiteraard een oplossing voor.

Training
Om ook dit toernooi weer goed voor de dag te koken, je vertegenwoordigt immers niet alleen jezelf, maar ook onze school. Zullen er 2 extra trainingen worden georganiseerd. Die zijn op zaterdagen 18 januari en 1 februari, van 11:00 tot 12:00 uur, en die zijn verplicht voor alle deelnemers. Kan je echt niet, laat ons dat dan weten, dan zoeken we een oplossing. Ook in de reguliere trainingsuren zullen we uiteraard aandacht besteden aan dit toernooi.

De inschrijving sluit al op 17 januari, dus wil je meedoen, geef je dan snel op!! (en vergeet niet te vermelden waar je precies aan mee wil doen).

Katsudo eten op 25 januari
Op zaterdag 25 januari om 19:30 uur gaan we met de volwassenen zoals aangekondigd eten bij Yakimono in Houten. Zorg ervoor dat de betaling vóór die datum bij ons binnen is, zodat wij daar centraal kunnen afrekenen (€ 35,00 per persoon all-inclusive).

Grandmaster Michael Robert Pick komt naar Nederland
We zijn in een vergevorderd stadium met de organisatie van één of meerdere seminars van Mike Pick bij onze school. Hoewel het nog te vroeg is om al details als lesrooster en kosten bekend te maken, ziet het er naar uit dat het in het weekend van 22 en 23 maart zal gaan plaatsvinden. Zoals sommigen van jullie zullen weten is Mike Pick sinds december 2012 mijn instructeur. Sinds mijn eerste seminar met Mike Pick in Florida in februari 2007 is mijn Kenpo nooit meer hetzelfde geweest. Deze unieke ervaring kunnen jullie nu zelf meemaken zonder daarvoor naar de Verenigde Staten te hoeven reizen. Hou dat weekend alvast vrij, zodra er meer informatie is, worden jullie uiteraard via deze nieuwsbrief op de hoogte gesteld.

Zoals je kunt zien hebben wij er weer zin in in 2014!!!
Tot snel op de mat allemaal!

Groeten,
Agaath en Marcel