Katsudo Kenpo wint de Dragon Cup

Voor de derde keer alweer werd op zondag 28 november de strijd om de Dragon Cup uitgevochten, dit jaar voor de tweede keer gecombineerd met de vechtkunsten.nl competitie.

Vechtkunsten.nl (voorheen de Kilat) is een wedstrijd waar diverse vechtsporten tegen elkaar strijden in een stijlcompetitie. Zelfverdedigingstechnieken en kata’s met en zonder wapens worden aan een jury getoond die beoordeelt wie het beste lichaamsbeheersing, balans, souplesse en kracht demonstreert.

Katsudo Kenpo uit Nieuwegein doet al zo lang deze wedstrijd bestaat mee, en ook dit jaar weer met een uitstekend resultaat. Onze jeugdige deelnemers wonnen de wisselbeker voor de beste jeugdclub, onder andere doordat Marco Huiberts en Michael Ray Rozengarden hun divisie wonnen en Jimmy Oosthuizen een tweede plaats wist te behalen, allemaal in de zelfverdedigingstechnieken. Ook Damian van Galen en Sanjaya Uding zetten een uitstekende prestatie neer, die helaas niet leidde tot een podiumplaats, maar wel bijdroegen aan de winst van de jeugdbeker.

Bij de volwassenen scoorden Rick de Jong bij de gevorderden en Marcel de Jong bij de masterclass een eerste plaats in zelfverdediging, beiden bijgestaan door Jaap van de Ridder als aanvaller. Daarnaast behaalde hoofdinstructeur van Katsudo Kenpo, Marcel de Jong nog een tweede plaats in zowel kata als wapenkata.

Tenslotte werd de strijd om de Dragon Cup uitgevochten tussen de aanwezige masters. De deelnemers aan dit wedstrijdonderdeel moesten alledrie de disciplines direct na elkaar tonen, waarna de jury bepaalde wie de Dragon Cup zou winnen.

Hoewel de winnaar van vorig jaar, Perry Coppiens, de wisselbeker ongetwijfeld graag nog een jaartje had willen behouden, lukte dat dit jaar niet omdat hij met een minimaal verschil voorbijgestreefd werd door Marcel de Jong.

Katsudo Kenpo kon dan ook met trots huiswaarts keren van deze thuiswedstrijd, het toernooi werd namelijk in Sportcentrum Merwestein gehouden.

Meer informatie, foto’s en video-opnamen van deze wedstrijd: www.karate-nieuwegein.nl (06-11226624).