Katsudo Kenpo verzorgt seminars in Zemst (België)

Afgelopen weekend reden Rick de Jong en ondergetekende, op uitnodiging van Yves Buekenhout van de USDA in Zemst, naar Belgie om daar een weekend les te geven.

De eerste dag was geheel ingeruimd om aan Olivia Charels en Yves Buekenhout vorm 4 te leren.
Hoewel het mij een ambitieus plan leek, vorm 4 is immers de langste vorm uit het Kenpo-systeem, bleek om een uur of 1700 dat het toch mogelijk was geweest, en liep Olivia de vorm al zonder tussentijdse hulp helemaal uit. Rick had ik meegenomen om voor mij te dummy-en en tegelijkertijd om ook meteen de vorm te leren.
De leeftijd zal meegespeelt hebben, want Rick en Yves, beiden geen 15 meer, hadden er op dat moment nog wat haperingen in zitten.

Na heerlijk uit eten geweest te zijn in het mooie oude Mechelen deed een uitstekende nachtrust kennelijk wonderen, want de volgende ochtend liepen ook Yves en Rick de vorm zonder noemenswaardige problemen uit.

Daarna was het tijd voor een grotere groep Kenpoka’s, die onder andere uit de school van Gino Puzzo waren afgereisd, om te werken aan de gele band technieken zoals die vroeger ooit werden gegeven, maar die inmiddels uit het systeem verdwenen zijn (Aggressive Twins, Spreading Branch en Intelectual Departure). Daarna vervolgden we met probleem technieken. Uit de groep kwamen vragen over Dance of Death en Locking Horns, en zelf had ik ook nog wel een lijstje veel voorkomen misvattingen in mijn hoofd.

Het was voor ons in ieder geval een geslaagd weekend, en zo te zien aan het enthousiasme waarmee werd getraind, was het ook voor de deelnemers een succes.

Marcel de Jong