Katsudo Kenpo uit Nieuwegein kampioen op ONK Hapkido

Op het Open Nederlands Kampioenschap Hapkido deden de leerlingen van de enige Nieuwegeinse Kenpo Karate school Katsudo Kenpo uitstekende zaken. Het kampioenschap werd op zondag 7 juni 2009 voor de achtste keer georganiseerd in Culemborg.

Bij de jeugd deden Noah en Julia van den Berg (8 en 9 jaar) en Michael Ray Rozengarden (8 jaar) mee om de eer van Katsudo Kenpo te verdedigen. Hoewel Noah een uitstekende demonstratie verzorgde was het helaas niet genoeg voor een plaats op het podium. Dat gold wel voor Michael Ray met Julia als aanvalster, die een tweede plaats wisten te bemachtigen in de open C-klasse.

Bij de volwassenen wisten de Nieuwegeiners ook een aantal mooie prestaties te verwezenlijken. Bij het valbreken veroverde hoofdinstructeur Marcel de Jong een derde plaats. Bij de zelfverdediging, waar het eigenlijk om ging, was een Nederlandse titel weggelegd voor Rick de Jong met Marcel de Jong als aanvaller in de open A-klasse.

In de open Master-klasse werd de derde plaats bezet door Agaath Wartena met als aanvaller Marcel de Jong, en werd Marcel de Jong Nederlands kampioen, bijgestaan door Rick de Jong.


Al met al weer een prachtige dag met enorme gastvrijheid van het organisatiecomité. Voor meer informatie en foto’s van dit kampioenschap, kijk op www.katsudokenpo.nl, of bel naar 06 – 11 22 66 24.