Katsudo Kenpo scoort op Vechtkunsten.nl

22 Vechtkunstscholen uit heel Nederland verzamelden zich op zondag 1 november in Sporthal Hoograven in Utrecht voor Vechtkunsten.nl. Vechtkunsten.nl is een toernooi waaraan alle verschillende stijlen van vechtkunsten aan kunnen meedoen. Er wordt gestreden in de diverse stijlonderdelen die de meeste Oosters georiënteerde vechtkunsten kennen. Het toernooi was dit jaar voor het eerst een samenvoeging van de Kilatcompetitie die al vele jaren succesvol werd georganiseerd en de Dragoncup die dit jaar voor de tweede maal werd uitgereikt.


© Chérie PhotoArt

Met name in de zelfverdedigingsonderdelen werden door Katsudo Kenpo uit Nieuwegein hoge ogen gegooid. Bij de jeugd was er een eerste plaats voor Michael Ray Rozengarden (8 jaar) en een derde plaats voor Jimmy Oosthuizen (10 jaar). Ook Marco Huiberts presteerde in deze categorie zeker niet onverdienstelijk, maar helaas niet goed genoeg voor een podiumplaats.

In de volwassen divisies begon de zegetocht met een derde plaats voor Willem Huiberts bij de half-gevorderden. De gevorderde klasse werd met grote overmacht gewonnen door Rick de Jong. Bij de masters was helaas geen succes te boeken voor Agaath Wartena, de enige vrouwelijke deelneemster in deze klasse, maar de divisie werd voor Katsudo wel gewonnen door Marcel de Jong.


© Chérie PhotoArt

In de kata-divisies zat het deze keer minder mee, alleen bij de gewapende kata werd door Marcel de Jong een tweede plaats behaald in de masterclass.


© Chérie PhotoArt

Tenslotte werd de strijd om de Dragoncup voortgezet onder de masters van de diverse scholen. Alleen de beste 10 scholen uit de Kilat werden tot deze wedstrijd toegelaten. Na een eerste ronde waarin iedere master binnen 6 minuten een demonstratie van de drie onderdelen (zelfverdediging, ongewapende- en gewapende kata) moeste verzorgen, vielen de eerste 5 scholen af.


© Chérie PhotoArt

In de de finale, waarin Katsudo Kenpo nog steeds door Marcel de Jong vertegenwoordigd werd, moest wederom een demonstratie van 6 minuten gegeven worden, die anders moest zijn dan de eerste ronde. Na afloop werd de Dragon Cup verdiend uitgereikt aan de master van Pencak Silat school Perisai Diri.


© Chérie PhotoArt

Een rapportage over deze wedstrijd met foto’s en video materiaal zal binnenkort te lezen zijn op www.karate-nieuwegein.nl. Voor vragen kunt u altijd terecht op info@katsudokenpo.nl of 06-11226624.