Katsudo Kenpo op het WK in Dublin (2)

Katsudo goes Ireland, het kampioenschap

Op zondag 21 november was het dan eindelijk tijd voor het kampioenschap. De organisatie van dit wereldkampioenschap wist te melden dat er maar liefst 17 landen aan dit toernooi deel zouden nemen. Enige honderden Kenpoka’s uit die landen hadden zich verzameld om te strijden om wereldtitels in diverse onderdelen.

Vroeg in de ochtend vertrokken we met de LUAS (sneltram) naar de locatie van het toernooi. Stipt om 9 uur zou het evenement beginnen en om die tijd stonden we ook netjes omgekleed klaar om te ondervinden dat er uiteraard wel weer enige vertraging was.

Toen eenmaal alle deelnemers op de juiste velden aanwezig waren en die velden ook van scheidsrechters voorzien waren, kon het evenement beginnen.

In de eerste ronde werden uitstekende kata’s afgeleverd door onze deelnemers. Bij de heren vielen vooral Patrick Driehuis en Arnold Verheij op met een uitstekende kata die helaas door de jury net niet goed genoeg werd bevonden voor een podiumplaats. Willem Huiberts liep ook een mooie kata maar haperde in de uitvoering waardoor ook hij buiten de prijzen viel.

Bij de dames wist Ramona Bosman een hoge positie te bereiken waarmee ze maar net buiten de prijzen viel.

Later op de dag was het tijd voor de zelfverdedigingsdivisies waar onze school kennelijk beter in is. Theo van Galen behaalde in de divisie paarse tot groene band, geassisteerd door Patrick Driehuis en Arnold Verheij een bronzen medaille, terwijl Martin Siemonsma, met assistentie van Jaap van de Ridder en Rick de Jong, een gedeelde eerste plaats haalde. Deze gedeelde eerste plaats leverde na een tweede ronde en een verdeeld jury-oordeel een zilveren medaille op.

Ramona Bosman behaalde in dit onderdeel met assistentie van Jaap van de Ridder en Martin Siemonsma een derde plaats en dus een bronzen medaille.

Bij de gevorderde divisies was het ook prijs voor Katsudo Kenpo door een bijzonder dynamische techniekenserie van Rick de Jong, met als aanvallers Jaap van de Ridder en Marcel de Jong, wat resulteerde in een zilveren medaille.

Onze laatste deelnemer in de zelfverdediging was Marcel de Jong, hoofdinstructeur van Katsudo kenpo, die met hulp van Jaap van de Ridder en Rick de Jong een gouden medaille behaalde in de divisie zwarte band, 3e t/m 6e dan.

Het laatste onderdeel van de dag was de gewapende kata. In dit onderdeel kwam eindelijk de belofte uit die wij onzszelf gedaan hadden. Een gouden medaille werd verdiend door Marcel de Jong met zijn stafkata, een kata die al 4 maal eerder genoeg was voor een wereldtitel.

Met in totaal 6 medailles konden wij trots weer naar huis terugkeren om daar direct te beginnen met de voorbereidingen voor het volgende toernooi. Volgende week zondag zullen namelijk verschillende van onze deelnemers meedoen aan de vechtkunsten.nl competitie die in sportcentrum Merwestein gehouden zal worden.