Katsudo Kenpo op het NK Fighting (incl. video)

Op zondag 3 november 2013 vond het NK Fighting van de Kempo Associatie Nederland plaats. Een klein team van Katsudo Kenpo reisde af naar Lochem voor dit evenement. Bobby Geuze zou meedoen aan het onderdeel semi-contact terwijl ondergetekende van deze gelegenheid gebruik maakte om toch eens een full contact wedstrijd te mee te doen.

Tijdens de ochtend programma heb ik nog examen gedaan om als hoofdscheidsrechter op de toernooien van de KAN te mogen functioneren. Dat examen bestond uit het leiden van drie divisies, waar door de Chairman of Refferees een oordeel over gegeven werd. Dit oordeel was gelukkig positief, dus ben ik nu gediplomeerd hoofdscheidsrechter bij de KAN.

In de middag was het eerst de beurt aan Bobby om Katsudo bij het semi contact te vertegenwoordigen. Het koste helaas wel wat moeite om af te leren dat tijdens dit toernooi niet in het kruis mocht worden gescoord. In plaats van de drie punten die Bobby daarop zou hebben gescoord onder IKKA regels, waren het nu drie waarschuwingen die tot diskwalificatie in de eerste wedstrijd leidde.

De tweede wedstrijd ging dat beter, maar trof Bobby een tegenstander die helaas een klasse beter was. Daarmee was dit avontuur voor Bobby helaas alweer voorbij.

Pas om half zeven in de avond was het tijd voor full contact. Mijn eerste wedstrijd was tegen een deelnemer van ongeveer mijn lengte en gewicht, maar wel 21 jaar jonger dan ik. Tocht heb ik die wedstrijd weten te winnen, zodat ik in de finale stond. Daar trof ik een tegenstander waarmee het leeftijsverschil nog groter was (27 jaar). Deze tegenstander was ook nog eens ruim een kop groter dan ik, en toegegeven, hij was gewoon sneller en beter getraind in dit onderdeel. Daarmee eindigde ik op een tweede plaats, waar ik toch best trots op ben. Mijn doelstelling voorafgaand aan de wedstrijd was de wedstrijd overeind blijven, niet knockout gaan en niet afkloppen, en dat werd overtroffen door de eerste partij te winnen.

NKFighting2013

DSC00220