Katsudo Kenpo op de Black Eagle Open 2012

Op zaterdag 2 juni 2012 vond voor de 10e keer het Black Eagle Open toernooi plaats. Op dit toernooi kon niet alleen het zogenaamde punt-stop-systeem worden gespart, maar ook in Light Continuous, wat betekent dat er gewoon doorgevochten wordt als er een punt wordt gescoord. De scheidsrechter stopt de wedstrijd alleen maar als er iemand buiten de ring raakt, of om waarschuwingen te geven.

Marcel de Jong deed samen met een trainingspartner uit de kickboksgroep van DeMix als Team Katsudo aan dit evenement mee.

Michael Aarts wist zijn eerste partij uitstekend te winnen en zijn tweede partij na de officiele tijd onbeslist te eindigen. In de verlenging kwam hij helaas net iets te kort om de partij alsnog te winnen. Voor een eerste echte toernooiervaring was het winnen van de eerste partij echter al een hele overwinning en een uitstekende prestatie.

Ook Marcel won zijn eerste partij, net als de tweede. In de halve finale was de tegenstander in de klasse boven 80kg helaas te zwaar, te groot en net iets te goed, zodat die verloren werd. In de runners-up finale kwam hij een Taekwondoka tegen die minstens 2 meter lang was, wat met 1,72m best een uitdaging genoemd mag worden. Na de officiële tijd was de strijd onbeslist, zodat ook hier een verlenging aan te pas kwam. Tijdens die verlenging bleek Marcel net iets meer adem over te hebben dan de tegenstander, zodat de wedstrijd met winst kon worden afgesloten. Derde plaats dus!!

Het hele toernooi verliep in een bijzonder prettige sfeer, mede door het uitstekende optreden van scheidsrechter (en organisator) Urwin Vyent. Daarom zullen we volgend jaar zeker proberen met een groter team naar Roterdam af te reizen.

Hieronder een heel kort clipje met een paar highlights. Veel plezier ermee!!