Katsudo Kenpo bij de Nieuwegein Awards

Op zaterdag avond 5 februari 2011 werden voor het eerst in de geschiedenis de Nieuwegein Awards uitgereikt. In voorgaande jaren waren er voor sporters uit Nieuwegein met een bijzondere verdienste ook al prijzen, maar toen werd de uitreiking ervan gedaan op het jaarlijkse Sportgala, waar wij met Katsudo Kenpo meermalen genomineerd waren en één van onze leerlingen zelfs eens Jeugd-sportman van het jaar werd (Etienne Bolhuis, 2007).

Het verschil tussen de Nieuwegein Awards en het Sportgala is dat er nu ook aan andere mensen die van betekenis zijn geweest in het afgelopen jaar, awards worden uitgereikt en niet meer alleen aan sporters. De aanpak is ook wat grootser geworden, wat resulteerde in een afgeladen Nieuwegein Bussiness Center.

Nadat de eerste Awards waren uitgereikt werd het muzikaal intermezzo verzorgt door niemand minder dan Jeroen van der Boom. Hoewel zijn muziek niet helemaal mijn smaak is, heb ik respect voor de manier waarop Jeroen van der Boom het publiek bespeelt en weet mee te krijgen. Zijn optreden was een feest!!

Dit jaar waren wij met twee Katsudo-ers tot de nominatie doorgedrongen. De eerste categorie waar we een deelneemster in hadden was die van Sportvrouw van het jaar. Ramona Bosman was in die categorie genomineerd vanwege haar prestaties op het wereldkampioenschap in Dublin in november 2010 en de diverse prijzen op nationaal die zij in 2010 won. Helaas was het niet genoeg voor de award, maar alleen al de nominatie betekent een mooie blijk van waardering.
Op de foto presentator René Hanssen die Ramona aankondigt.

De volgende categorie waar wij een (bij)rol in mochten spelen was die van sportman van het jaar. Niet voor de eerste keer was ik genomineerd voor die titel, en ook niet voor het eerst ging die titel aan mijn neus voorbij. Toch gold ook voor mij dat het al een hele eer was om genomineerd te zijn uit de vele kandidaten die voor deze categorie waren aangemeld. Daarnaast betekent het een extra stimulans om ook dit jaar weer voor een flink aantal titels te zorgen, zodat misschien volgend jaar mijn kansen beter zullen liggen.

De conclusie is dat het een zeer geslaagde avond was, helaas niet helemaal met het gewenste resultaat. We hebben lol gehad, we hebben wat waardevolle contacten ververst en we kijken alweer uit naar volgend jaar.