Katsudo Kenpo beste school bij vechtkunsten.nl

Op zondag 18 november 2012 was het weer tijd voor het jaarlijkse toernooi van vechtkunsten.nl. Met een team van 24 kenpoka deden we dit jaar mee aan dit toernooi waar deelnemers uit diverse vechtkunst-stijlen tegen elkaar strijden. 200 deelnemers van 20 scholen gaven dit jaar acte de presence.

Behalve de prijzen die gewonnen konden worden voor de individuele vormen en zelfverdedigings-series kon er ook weer een enorme beker gewonnen worden voor de beste school, en voor het beste jeugdteam. De jeugdbeker wonnen wij eerder in 2010 en de beste schoolbeker in 2011.

Zoals ieder jaar bleek ook nu weer dat onze kenpo-vormen lastig te beoordelen zijn voorde juryleden uit stijlen als Pencak Silat en Kung Fu. Alleen Daan Z. en Sanjaya wisten hun eerste ronde te overleven, en zelfs zij wisten helaas niet tot het podium door te dringen. De enige trofee die we in de vormen divisies mee naar huis konden nemen was die van Marcel in de masterdivisie (1e plaats).

Flying kick tijdens de wapenvorm

Omdat in ons systeem pas vanaf bruine band wapenvormen worden geleerd, hadden we in dat onderdeel maar twee deelnemers,
Martin bij de gevorderden en Marcel bij de masters. Martin wist met een eerste plaats in de serie overtuigend de finale te bereiken, maar leed schipbreuk in de finale. In de masterdivisie was er geen voorronde maar vochten de 14 deelnemende masters direct hun finale, waarin Marcel een tweede plaats wist te bereiken.

Pas bij de zelfverdedigingstechnieken konden wij echt gaan uitpakken. Miguel, aangevallen door Colin en Nigel, behaalde bij de jeugdige beginners een eerste plaats, op de voet gevolgd door Damian, aangevallen door Theo en Martin. Daan Z. en Mika
wisten wel door de vooronde te komen, en Daan T. (aangevallen door Frans en Rick T.) en Sanjaya (aangevallen door Patrick en Ramona) wonnen die voorronde zelfs op de eerste plaats, maar in de finale kwam de jury helaas tot een ander oordeel. De
debuterende Dave liet een prima serie zien die zeker veel belooft voor de toekomst, maar die vandaag helaas nog wat tekort kwam.

Bij de gevorderden behaalde Wesley (met Frans en Theo) de tweede plaats en Michael Ray (met Jaap en Ramona) de hoogste plaats op het podium.

Bij de volwassenen werd bij de beginners Bobby derde, aangevallen door Brenda en Jerry . In die divisie werd Chantal tweede met Rick J. en Patrick, en was de eerste plaats voor Evert met Rick T. en Martin.

Bij de gevorderden drongen Jerry (aangevallen door Brenda en Bobby) en Patrick (aangevallen door Jaap en Theo) door tot de finale waar ze helaas strandden. In haar poule was Sam zonder meer de beste vrouwelijke deelnemer, maar dat mocht helaas niet baten. In de finale van die divisie werd Theo (aangevallen door Martin en Patrick) derde en werd Martin (aangevallen door Jaap en Rick J.) eerste!

In de masterdivisie was Agaath (aangevallen door Jaap en Marcel) de enige vrouwelijke deelnemer en zij zette een uitstekende serie neer die helaas niet voor voldoende punten zorgde om het podium te halen. Fortuinlijker was Marcel die met Jaap en Rick J. de tweede plaats haalde. De series van Jaap en Rick J. zelf hebben om redenen die wij nooit zullen kennen helaas niet tot een plek op het podium geleid, hoewel wij ze prachtig vonden.

De laatste wedstrijd was de Masterclass. In die wedsrijd moesten de best preterende masters van de hele dag in een demonstratie van maximaal 6 minuten hun ongewapende vorm, gewapende vorm en zelfverdedigingstechnieken laten zien. Deze
wedstrijd werd door Marcel met de eerste plaats en de titel “best martial artist” afgesloten.

Beste school voor het tweede jaar op rij.

Na de grote prijsuitreiking werd ons team ook nog eens verrast met de titel “Beste School”, die wij ook in 2011 al in ontvangst mochten nemen. Katsudo Kenpo kan dus terugkijken op een fantastisch toernooi waar alle deelnemende leerlingen een even belangrijke rol hebben gespeeld. We wonnen 11 trofeen, waarbij niet alleen de deelnemer zelf natuurlijk een prestatie van formaat heeft geleverd, maar ook zijn of haar aanvallers van groot belang zijn.

We zijn trots op jullie!!

Team Katsudo met de gewonnen prijzen.