Kamau Kenpo Buitentraining

Afgelopen zaterdag vond voor de tweede keer de Kamau Kenpo Buitentraining plaats in Rotterdam aan de Kralingse Plas. Onze Rotterdamse collega Ernst Blikslager organiseerde dit evenement, waar in totaal zo’n 25 kenpoka uit Nederland en België meededen.

Ik was vereerd gevraagd te worden om hier les te komen geven. Ik heb de deelnemers een uur lang mogen inwijden in de kunst van het ontspannen. Door verschillende oefeningen hebben we gewerkt aan het ontspannen, waardoor een hogere bewegingssnelheid kan worden bereikt en waardoor weer meer kracht gezet kan worden. Onderdelen die aan de orde kwamen waren onder andere de “speeddrill” die door mij zelf is ontwikkeld en die is gebaseerd op de techniek Sword of Destruction, geïnspireerd door een drill die ik ooit van kevin Mills uit Engeland leerde. Iedereen deed uitstekend mee en beleefde een leuke tijd met het aanleren van verschillende technieken. Voor mij was het hoogte punt om te zien hoe een flink aantal beginners in ons Kenpo Karate de technieken Five Sword en Unfurling Crane aanleerden en vervolgens een mix van die twee technieken, op een zeer behoorlijk niveau konden uitvoeren. En dat alles binnen een minuut of 20. Uitstekend gewerkt allemaal!!!

Vervolgens was het de beurt aan Richard Baarspul, van Kenpo Nederland, om een introductie te geven van het Kenpo 5.0 systeem waarvan hij vertegenwoordiger in Nederland is. We begonnen met een drill die een bepaalde aanvals-situatie voorstelt, en vervolgden met verschillende mogelijke oplossingen voor die situatie, die vaak inhielden dat we op grondwerk overschakelden. Ook hier heerste weer vooral een goede sfeer en uitstekende energie, wat resulteerde in mooi werk door alle deelnemers.

De laatste instructeur van de dag was Ernst Blikslager zelf, die de technieken weer op een andere manier benaderde, door ze in een sparringssitutie te zetten. Ook hier wedr weer door iedereen uitstekend gewerkt, hoewel de geuren van de BBQ al wel over het veld gleden, wat sommigen misschien al aan eten deed denken in plaats van trainen 😉

Met die BBQ werd de dag heerlijk afgesloten. Onder de meegebrachte party-tenten werd tegen de regen geschuild en van het uitstekende eten genoten.

Kamau Kenpo, bedankt voor de organisatie en volgend jaar zijn we er graag weer bij!!