Jeff Speakman mini seminar

wpid-wp-1397632613035.jpeg
Op dinsdag 15 april werd in RB’s Karate Academy in Maarssen een mini seminar gegeven door Jeff Speakman voor leerlingen van RB’s en genodigden. Ik was blij één van de genodigden te mogen zijn. Als voorproefje van wat komend weekend gaat komen tijdens het Kenpo 5.0 training camp in België werden een paar 5.0 technieken getraind en werd uitleg gegeven over de manier waarop er binnen het Kenpo 5.0 wedstrijden gespard worden. Geen punt-stop systeem en doorgaan op de grond klinken mij natuurlijk als muziek in de oren, hoewel Kenpo 5.0 daar niet uniek in is. Binnen de IKF (en dus ook binnen de KAN waar wij bij aangesloten zijn) wordt immers het Full Kempo gebruikt waarin ook niet wordt gestopt en wordt doorgegaan op de grond, maar dan op full contact basis. Mijn eerste Full Kempo wedstrijden van vorig jaar november smaken nog steeds naar meer. Een voordeel van het 5.0 Fighting lijkt me dan wel weer dat er met MMA handschoenen wordt gevochten, want grond technieken met bokshandschoenen aan, dat is me minder bevallen.

Ik heb in ieder geval lekker getraind met Richard Baarspul en Jeroen Hoevenaar. Er heerste een uitstekende energie (ondanks de overblijfselen van mijn longontsteking) en het voelt altijd goed om zelf ook weer eens uitgedaagd te worden om (enigszins) afwijkende technieken in een andere timing uit te voeren dan ik gewend was.

Voor de insiders: Voor de pauze werd een drill getraind die was gebaseerd op een combinatie van Entwined Maces en Fatal Deviation, en na de pauze een deel van een combatmodel bestaande uit Shielding Mace en Five Swords.

Met dank aan de organisatie, kijk ik al uit naar komend weekend!!

Marcel