Hoge scores voor Katsudo Kenpo op NK

Op zondag 6 november werd het Nederlands Kampioenschap Sparren onder de vlag van de IKKA georganiseerd in sportcentrum De Paperclip in Utrecht-De Meern.

Een team van 8 leerlingen van Katsudo Kenpo deed aan het toernooi mee, en natuurlijk bleef dat niet zonder succes.

De eerste divisie die werd gevochten was voor de jongens tot en met 10 jaar, van wit tot blauwe band. In die divisie wist Miguel in de voorronde helaas niet te winnen van zijn tegenstander, ondanks een uitstekende techniek en een prima inzet. Michael Ray won zijn eerste partij. In de tweede ronde kwam hij op een stand van 2 tegen 2, dus was nog slechts één punt nodig om de wedstrijd te winnen. Helaas mocht het niet zo zijn, en scoorde de tegenstander het winnende punt.

Onze derde deelnemer in deze divisie was Evrim. Hoewel hij een van de kleinere deelnemers in deze divisie was en voor de eerste keer meedeed, wist hij zijn beide voorronden te winnen. Ook beide wedstrijden in de finaleronde werden met een uitstekend resultaat besloten, zodat we een nieuwe Nederlands kampioen in onze gelederen hebben!Een gouden medaille voor Evrim.

De volgende divisie was voor jongens van 11 tot 14 jaar, niveau wit t/m oranje. In deze divisie deed Daan mee, en wederom met een uitstekend resultaat. Via een reeks gewonnen wedstrijden wist hij de finale te bereiken, waar hij helaas een betere tegenstander tegenkwam. De tweede medaille van de dag werd door ons team gewonnen. Een prachtige zilveren medaille voor Daan.

Onze laatste jeugdige deelnemer was Jimmy. De voorrondes waren voor hem geen probleem. Met overwicht wist hij alle wedstrijden naar zijn hand te zetten. In de finaleronde echter wonnen alle drie de deelnemers een wedstrijd, en verloren ze er ook één. Daardoor moest de hele finaleronde over, wat voor Jimmy de kans betekende om met mooie technieken zijn beide wedstrijden te winnen. Daarmee was de tweede gouden plak binnen, en was Jimmy Nederlands Kampioen.

Bij de volwassenen bereikten onze deelnemers Bobby en Jerry beide de kleine finale waarin om de derde en vierde plaats werd gevochten. In de finale wordt gestreden totdat een deelnemer 5 punten heeft gemaakt. In deze wedstrijd vorderde de strijd tot vier tegen vier, zodat het laatste punt de beslissing in beide richtingen kon doen uitvallen. Bobby wist door net iets meer initiatief te nemen de wedstrijd te winnen en daarmee de bronzen medaille in de wacht te slepen.

In de gevorderde divisie mocht ik de voorronde met 3 tegen 1 winnen. In de daarop volgende finalepartij kreeg ik een tegenstander tegenover me die zowel fysiek als in technisch niveau een maatje te groot was, zodat ik genoegen moest nemen met een zilveren medaille.

Tenslotte werd onze Bobby nog ingelijfd bij een team uit Maarssen voor de teamfight. De wedstrijd tegen een ander Maarssens team werd met relatief gemak gewonnen, maar het Rotterdamse team onder leiding van Ernst Blikslager was te sterk, zodat ook de teamfight met een zilveren medaille bekroond werd.

We kijken terug op een bijzonder geslaagd toernooi met uitstekende prestaties van onze deelnemers.

Op naar het volgende toernooi, op 20 november in Nieuwegein (Merwestein) waar we zullen strijden in vormen en technieken. Nog dichter bij huis dan deze keer, dus geen excuus om niet een plaatsje op de tribune te zoeken en ons aan te komen moedigen.

Hieronder de foto’s met dank aan onze huisfotograaf Inge.

1. Michael Ray in de wedstrijd.

2. Op de bank wachten op je beurt. Rechts op de bank Miguel, Evrim en Michael Ray.

3. Mooi punt Jimmy!

4. Daan aan de winnende hand.

5. Bobby believes he can fly.

6. Goud voor Jimmy!

7. Het hele team, gefeliciteerd met een uitstekend toernooi.