Fortis Singelloop

Op zondag 27 september 2009 was het weer eens de hoogste tijd voor een nieuwe poging om op de 10 kilometer een tijd onder het uur neer te zetten. In de voorbereiding naar het Wereldkampioenschap Kenpo Karate dat volgende maand in Las Vegas zal plaatsvinden, is een goede conditie natuurlijk van levensbelang. De eerste kilometers probeerde ik nog om trainingspartner en mede-instructeur bij Katsudo Kenpo, Jaap van de Ridder, bij te houden, maar een snelheid die ruim boven de 11 km/u lag was me toch echt te hoog. Toch lukte het om in ongeveer 30 minuten het 5 km punt te passeren. Daarna begint echter de ellende pas. Na een dip tussen de 6 en 7 km ben ik toch nog wel weer aardig terug gekomen om na een eindsprintje (zelfs dat zat er nog in) op 1 uur, 4 minuten, en 10 seconden uit te komen.

Jaap wist het tempo goed vol te houden en kwam uiteindelijk op een tijd van 52 minuten en een paar seconden uit. Als je echter de tijd deelt door de leeftijd en vervolgens door het gewicht, scoor ik toch een stuk hoger 😉

Maar alle grappen terzijde, heeft Jaap een uistekende prestatie neergezet, gefeliciteerd! Volgend jaar op 2e paasdag hoopt hij onder de 50 minuten te duiken. Ik ga dan opnieuw voor een poging onder de 60 minuten.

Bij de marathon in Utrecht op tweede paasdag 2010 hopen we voor de recreatieve loop over 10 km een groter team van Katsudo mee te nemen. Ga dus allemaal maar vast trainen, of neem voor tips contact op met Jaap of Marcel.