Een nieuw begin

Marcel en Hans Hesselmann

Na de vele jaren waarin ik onder begeleiding van mijn eerste leraar Hans Hesselmann in Kenpo heb kunnen worden wat ik geworden ben, heb ik de laatste jaren het gevoel de uitbreiding van mijn kennis en de vergroting van mijn vaardigheid niet meer bij hem te kunnen vinden.

Die jaren ben ik zoekende geweest en heb ik op seminars en door eigen training mijn weg wel gevonden, maar niet op een zodanig gestructureerde manier dat dat voor mij optimaal resultaat opleverde. Dat neemt niet weg dat die zoektocht een leerzame was. Ik vergelijk het met de snelweg naar zwart waar ik onder begeleiding van Hans over ben meegereden. Daarna heb ik de kronkelige binnendoor weggetjes genomen die mij mooie uitzichten hebben geboden, maar niet op de meest efficiënte manier op een hoger plan hebben gebracht.

Ik heb mij daarom georiënteerd op een nieuwe weg naar meer kennis en vaardigheid. Geen snelweg, die fase ben ik voorbij, maar wel een gestructureerde weg.

Ik denk die weg gevonden te hebben bij Grandmaster Michael Robert Pick. Mike Pick heeft zich bereid verklaard om binnen het Parker-systeem mijn instructeur/mentor te zijn.

Ik wil Hans op deze plek heel hartelijk danken voor alle lessen die ik van hem heb gehad, maar ook voor het enorme aantal lessen waar hij niet bij was, maar die zonder zijn inspanningen ook niet hadden kunnen plaatsvinden. Als Hans in 1980 geen Kenpo in Nederland had geïntroduceerd, had ik waarschijnlijk niet geweten wat Kenpo was, had ik Agaath niet leren kennen en had ik nu niet geweest wat ik ben geworden, echtgenoot en vader, kenpoleraar en advocaat. Want niet alleen is Kenpo en daarmee ook de inzet van Hans van groot belang in mijn sportieve loopbaan, maar ook in mijn gehele fysieke en mentale ontwikkeling.

Michael Robert Pick en Marcel (Florida Camp, 2007)

Rest mij te zeggen dat er voor Agaath en de leerlingen van Katsudo Kenpo  helemaal niets verandert. Misschien zal het jullie opvallen dat er de komende tijd invloeden van Mike Pick in de lessen doorklinken, maar het systeem blijft onveranderd zoals we het bij Katsudo Kenpo gewend zijn.

Tenslotte een kort filmpje waarin Mike Pick uitlegt wat volgens hem belangrijk is aan de relatie tussen een leraar en een leerling.