Bruine band voor Jerry en Wesley

Woensdag 7 mei 2014 was weer een mooie Kenpo dag. Jerry en Wesley deden examen voor de bruine band. Omdat een bruine band de laatste stap naar zwart is, en er zelfs al een beetje zwart op de band verschijnt, is dit een bijzondere mijlpaal in ieders Kenpo carrière. Bij Katsudo Kenpo worden voor dit niveau de eerste 82 zelfverdedigingstechnieken vereist, de kata’s korte 1 tot en met lange 3, en 9 sets. Alle technieken werden door iedere kandidaat 2 keer uitgevoerd. Eén keer langzaam en precies, en één keer snel en hard. Verder werden alle vormen en sets gedaan.

Daarna was het tijd om aan de groep en de familieleden te demonstreren welk niveau er beheerst wordt. Daartoe werden door ieder drie favoriete technieken gedemonstreerd, werd er een korte sparring gedaan en wordt een breektest uitgevoerd.

Beide kandidaten presteerden nog beter dan we al verwacht hadden. Op krachtige wijze werd gedemonstreerd dat alle technieken, vormen en sets zonder twijfel beheerst worden. Beiden dus met vlag en wimpel geslaagd na dit twee uur durend examen. Gefeliciteerd!

Hieronder een selectie foto’s van Inge Zimmerman van Woesik, waarvoor weer grote dank!