Binnenkort weer een seminar van Damian Abbott in Rotterdam

Op 2 mei as zal er weer een seminar zijn van Damian Abbott bij Kamau Kenpo in Rotterdam (of om precies te zijn, in Capelle aan den IJssel).

Ik heb Damian leren kennen in 2010 tijdens het jaarlijkse wereldkampioenschap van de LTKKA in Ierland. Daarna kwamen we elkaar al vele malen tegen in het toernooi veld of tijdens seminars. Behalve dat hij een diepgaande kennis van het Kenpo systeem heeft is Damian ook een uitstekende leraar met een flinke dosis Britse humor. Ik raad iedereen aan om aan dit seminar mee te doen.

damianabott

Damian Abbott

Ik begon met mijn training in American Kenpo Karate onder leiding van de heer Bob Rose, dan een 3e graads zwarte band, in Exeter, Devon, Engeland in 1984.

Ik heb het systeem met veel plezier graad voor graad geleerd tot begin jaren 90, toen het systeem op video door Larry Tatum uitkwam. De wereld stond op z’n kop en ik heb me overgegeven aan een constante leercurve in wat waarschijnlijk, als je het eenmaal begrijpt, het meest effectieve directe zelfverdediging systeem is wat voor handen is.

Ik heb het voorrecht genoten om les te moegen geven als één van Larry Tatums instructeurs in Pasadena in 1999, samen met grootheden zoals Cliff Seminario, Juan Serrano, Robert Robertson om er maar een paar te noemen.

Ik geef eens per week les aan volwassenen in Exeter in mijn lokale sportschool, en afgezien van de vriendschap die evident is tussen de studenten, is het niveau een hoge prioriteit en examens zijn moeizaam, zelfs op een laag niveau. Ik ben een 7e graad zwarte band en ben vast van plan om de Kenpo horizon van mij en mijn studenten uit te blijven breiden.