Bijzondere bandexamens bij Katsudo

Op woensdag 27 mei 2015 vonden een aantal bijzondere examens plaats bij Katsudo. Eerst was het de beurt aan Stevie voor zijn paarse band. Stevie is één van die leerlingen waaraan we kunnen zien dat hij thuis heel veel oefent wat hij heeft geleerd. Wat wij erin stoppen, komt er ook echt uit. Daarom is het een lust om aan leerlingen zoals Stevie les te geven. Pas in januari van dit jaar haalde hij oranje, en nu alweer voor paars, wat voor zijn leeftijd heel erg snel is. Stevie gefeliciteerd, en ga vooral zo door!

wpid-fb_img_1432757188894.jpg
Eigen verantwoordelijkheid betekent bij ons dat we de band niet uitreiken, maar dat beide banden voor je liggen. Je beslist zelf welke je vindt dat je waard bent, en die doe je om.
wpid-fb_img_1432757157185.jpg
Stevie met zijn instructeurs, geslaagd!

Daarna kwamen de volwassenen aan bod, met Colin (voormalig jeugdleerling) en Chantal. Colin had de afgelopen maanden ondervonden dat het best lastig is om niet alleen het lesmateriaal voor je nieuwe band te leren, maar ook al het oude materiaal in gedachten te houden. Door heel veel extra tijd en energie in zijn training te steken is hij erin geslaagd om alle vereiste trainingsstof (62 zelfverdedigingstechnieken en 13 kata’s) te beheersen.

Chantal heeft het daar een stuk makkelijker mee omdat ze ons elke week bijstaat in de jeugdlessen. Door mee de lessen te geven aan de jeugdige beginners, blijven de oude technieken altijd vers in het geheugen. Een ernstige blessure maakte echter dat zij meer dan een jaar niet heeft kunnen trainen in haar “blauwe periode”.  Door langzaam maar zeker het vertrouwen terug te winnen in het functioneren van de voorheen geblesseerde knie, is ze weer helemaal terug!

Van harte gefeliciteerd allebei met de behaalde nieuwe band!!

Ook de volwassen test kandidaten maken de symbolische doorbraak naar het nieuwe niveau.
Ook de volwassen test kandidaten maken de symbolische doorbraak naar het nieuwe niveau.
wpid-received_357914841075682.jpeg
Ten overstaan van de groep je beste technieken laten zien.
wpid-received_357914831075683.jpeg
Calming the Storm door Colin
wpid-received_357914621075704.jpeg
Colin en Chantal, ondanks diverse tegenslagen in de training, met groot doorzettingsvermogen het volgende niveau gehaald. Nu met meer voorspoed op naar Bruin!