Bandexamens bij Katsudo Kenpo

Op maandag 21 maart was het weer eens tijd voor een bandexamen voor de volwassen leerlingen van Katsudo Kenpo. En een bijzondere gelegenheid was het deze keer ook nog eens, omdat pas voor de tweede keer in het bestaan van Katsudo Kenpo (dit jaar 5 jaar), een bruine band werd uitgereikt.

Maar we begonnen met de lagere banden. Bobby Geuze ging op voor zijn gele band, en heeft dan ook al het materiaal op een uitstekend niveau laten zien. Van het oranje band materiaal deden we een selectie van de technieken, en alle vormen en sets waarna vervolgd werd met het volledige paarse band materiaal voor Huyen Bui en Theo de Graaf. Tenslotte was in dit deel van de test de beurt aan Davy Verhey om al het materiaal voor blauw te laten zien. Hoewel tijdens de test bleek dat het materiaal van oude niveaus toch hier en daar wat roestig was geworden, werden de technieken voor het eigen niveau prima uitgevoerd en was iedereen geslaagd nadat een korte sparring met ondergetekende werd gedaan en er afgesloten was met de voor Katsudo Kenpo traditionele breektest.

Daarna gingen we verder met de bruine band test van Martin Siemonsma. Martin had alles van de lagere banden al meegedaan, dus we waren al een eindje op weg. Wat we in de eerste test overgeslagen hadden, deden we met Martin alsnog, daarna aangevuld met het materiaal voor groen en bruin 3. In totaal demonstreerde Martin 82 zelfverdedigingstechnieken, 6 kata’s en 9 sets, sparde ook hij een minuut met ondergetende en brak hij met één stoot, twee betonblokken.

Een zeer welverdiende promotie dus die ons met trots vervulde.