Bandexamen Sam en Robin Torres

Op woensdag 27 november 2012 deden Sam en Robin Torres beiden examen voor hun nieuwe band. Een bijzondere gelegenheid voor Katsudo Kenpo. Toen de eerste les ooit van Katsudo Kenpo werd gegeven op 15 september 2006 waren zij er nog niet bij, maar vanaf de tweede les op 22 september van dat jaar wel.

Robin is in de tussentijd even gestopt geweest met haar training, en we zijn bijzonder blij dat ze er weer is. Afgelopen weekend nog een tweede plaats op het NK sparren, en vandaag examen voor haar nieuwe, paarse, band.

Robin in actie

Sam is sinds 2006 nooit meer weggeweest, daarom is zij inmiddels tot het bruine band niveau doorgedrongen. Daarmee is ze tevens onze eerste leerling die zonder voorafgaande vechtsport ervaring bij ons begon en dat niveau bereikt heeft.

Breektest als laatste onderdeel van het examen

Zoals ieder examen bij Katsudo Kenpo werd ook dit examen afgesloten met een breektest. Deze symbolische doorbraak naar een nieuw niveau wordt met iedere graad een beetje lastiger gemaakt. Slaan de lagere niveau’s nog met een hamervuist een plankje door, bij bruin gebeurt het met een stoot door een betonnen bouwsteen. Dat dit niet geheel zonder risico’s is, bleek bij dit examen waar Sam haar middenhandsbeentje beschadigde. We hopen dat het snel weer geheeld is zodat ze met de bruine band om verder kan trainen naar het volgende niveau.

Sam torres: brownbelt!