Band examens op 7 december 2009

Op maandag 7 december 2009 werd een grote groep van onze volwassen leerlingen aan weer een nieuwe test onderworpen met als doel de promotie naar een nieuw niveau.

Zoals altijd werd eerst een theoretische test afgenomen om te zien of iedereen zich voldoende verdiept had in hetgeen wij ze leren. De betekenis van het woord ‘Kenpo’ kwam aan de orde net als de betekenis van de kleuren in het Kenpo-embleem. Gelukkig bleken al onze leerlingen zeer geinteresseerd in ook de achtergronden van wat we doen, zodat er diverse 8-en en 9’s werden gescoord, en Theo van Galen zelfs een 10 haalde!!

Daarna was de praktijk aan de beurt, waarin alle technieken voor geel en oranje werden getoond en ook alle basics van beide niveaus (voor de gele banders uiteraard alleen wat voor hun niveau stond).

Na ook de vormen en sets nog aan de orde gesteld te hebben, werd door iedereen een korte sparring gedaan met ondergetekende, waarbij ik me iedere keer weer afvraag wie er nou precies getest wordt ;-), want 10 mensen achter elkaar sparren, al is het iedere keer maar een halve minuut, is toch best vermoeiend.

Tenslotte werd de traditionele breektest door iedereen met goed gevolg afgelegd en kon er worden overgegeaan tot de band-ceremonie.


Davy Verhey, Chantal Uding, Arnold Verhey, Rishma Sewdoelaré, Patrick Driehuis, Sita Sewdoelaré en Theo van Galen gefeliciteerd met jullie oranje band!
Huyen Bui, Richard Prommenschenckel en Thijs Salomon gefeliciteerd met jullie gele band!!
Hier op de foto met Agaath Wartena en Marcel de Jong, instructeurs en examinatoren.