Katsudo Kenpo bij de Nieuwegein Awards (met video)

Op zaterdag 13 februari was het weer tijd voor de jaarlijkse uitreiking van de Nieuwegein Awards. Toen Katsudo begon, bijna 10 jaar geleden, was dat nog het Sportgala met alleen sportprijzen, maar de laatste zes jaar alweer worden er ook prijzen uitgereikt aan allerlei maatschappelijk relevante prestaties, zoals de politicus van het jaar, de ondernemer van het jaar en het evenement van het jaar.

Katsudo heeft altijd al veel genomineerden geleverd voor dit evenement, en ook dit jaar waren er weer twee van onze mensen bij.

160213ngawards1
De genomineerde sporttalenten voor 2015

Als eerste was Michael Ray Rozengarden genomineerd als sporttalent van 2015. Michael Ray won in 2015 onder andere een eerste plaats op de wereldkampioenschappen in Dublin. Helaas was het niet genoeg om de prijs in de wacht te slepen, maar de nominatie op zich was ook al een mooie beloning. Over 2014 mocht Michael Ray ook al de award in ontvangst nemen, en er zal ongetwijfeld nog wel een gelegenheid volgen. Katsudo feliciteert Jesse Fokkenrood met zijn titel.

160213ngawards2
De genomineerden voor Sportvrouw van het jaar 2015

In de categorie Sportvrouw van het jaar 2015 hadden we ook een genomineerde. Agaath Wartena won op het WK in Dublin een derde plaats op het onderdeel zelfverdediging en was daarmee de enige vrouw op het erepodium in deze gemengde divisie. Deze plek op het podium betekende al voor de derde keer op rij dat Agaath meedraait op het allerhoogste niveau, want bij haar vorige WK deelnamen in 2011 (Madrid) en 2012 (Utrecht) eindigde ze op respectievelijk de 2e en 3e plek als eveneens de enige en dus hoogste vrouwelijke deelnemer. Helaas voor Katsudo won Charella Westra de titel voor haar pretaties in het Jiu Jitsu, waarmee we haar natuurlijk van harte feliciteren.

En dan was er dit jaar een “verassingscategorie”. In de 23 jaar dat de Nieuwegeinse sportprijzen worden uitgereikt is er pas twee keer eerder een oeuvre award uitgereikt en dit zou de derde worden.

Tot mijn grote verassing werd mijn naam daarbij genoemd en mocht ik die prestigieuze award in ontvangst nemen. Het juryrapport kan je hier bekijken.

160213ngawards3
Op het podium met de bloemen en de presentatrice.
160213ngawards4
Naderhand met de award.
160213ngawards5
De award.