2e plaats voor Katsudo kenpo op het WK in Las Vegas

Op zaterdag 17 oktober vond in Las Vegas het wereldkampioenschap kenpo karate plaats. Vanuit katsudo Kenpo deden we met 3 deelnemers mee aan dit evenement, en op deze pagina kun je hun verrichtingen volgen.

14 oktober 2009
Na ruim 12 uur vliegen zijn we aangekomen in het hotel in Las vegas (het Palace Station Hotel en Casino) waar het dit weekend allemaal moet gaan gebeuren. De vluchten zijn allemaal prima verlopen en zowaar is het een keer gelukt om alle bagage ook in 1 keer op de juiste plek te doen aankomen.

Donderdag 15 oktober

Geen reis is voor mij compleet als ik niet even mijn andere hobby kan uitoefenen: vliegtuigen fotograferen. Dus deze ochtend stond voor mij een paar uur Nellis Air Force Base op het programma, wat hier maar een paar mijl vandaan ligt.

Op donderdagavond begonnen de eerste seminars, waarin we 3 uur lang les kregen van instructeurs van over de hele wereld (in dit geval Spanje, de Verenigde Staten en Canada.

Vrijdag 16 oktober

Vandaag weer de hele dag seminars, onder andere van Bob White, een ware legende op het gebied van sparring. Zie de foto hieronder.

Het laatste uurtje van vandaag was gereserveerd voor Grand Master Frank Trejo. De vermaarde Friday Night Line waar een uur lang achter elkaar heerlijk technieken worden gedaan. Als we thuis zijn zullen we daar wat video materiaal van plaatsen.

Zaterdag 17 oktober

Vandaag dan het toernooi. We begonnen met onze zelfverdedigingstechnieken, in samenwerking met Ernst Blikslager van Kamau Kenpo uit Rotterdam. Onze series verliepen eigenlijk best heel goed, maar helaas leidde dat niet tot het winnen van prijzen.

Ramona deed het erg goed met haat vorm. In een divisie van 20 vrouwen van paars tot en met groen niveau kwam ze met 5 vrouwen op een gedeelde 2e plaats terecht. Helaas was het nadat de vorm nog een keer gedaan was niet genoeg om tot het podium door te dringen.

Ik heb zelf aan zowel de traditionele als de contemporaine wapendivisie meegedaan, en tot mijn teleurstelling leidde dat alleen in de laatstgenoemde divisie tot een tweede plaats.

Tenslotte waren er nog de blackbelt vormen divisies. Agaath kreeg na een flitsende start waarvan ik zeker was dat die tot een wereldtitel zou leiden, helaas een blackout waardoor zij haar vorm niet af kon maken. Zelf was ik eigenlijk best heel tevreden over mijn vorm, en dat werd door de commentaren uit het publiek ook wel bevestigd, maar daar dacht de jury anders over. Volgend jaar beter.

Ondanks dat er dit jaar geen wereldtitel voor Katsudo Kenpo inzat, zijn we toch zeker tevreden over het resultaat, vooral omdat we zelf een goed gevoel hadden over onze verrichtingen. Binnenkort zullen al onze onderdelen op Youtube te zien zijn.