24 medailles voor Katsudo op het WK

IKC2015 Team Katsudo 2Op zaterdag 25 juli vond in Dublin, Ierland het WK Kenpo Karate plaats. Na een lange dag van ’s ochtends 8:00 tot ’s avonds 23:00 uur keerde het team van Katsudo Kenpo terug naar het hotel met 24 medailles op zak. Met een team van 13 deelnemers een uitstekende prestatie. We zijn dan ook bijzonder trots op iedereen die mee heeft gedaan, maar ook op ons support team dat bestond uit Patrick, Anousjka en Martin.

Een bijzondere vermelding verdienen vervolgens vanzelfsprekend de Nieuwegeinse deelnemers die een medaille hebben verdiend. In sommige divisies was de tegenstand hevig, in andere weer minder, maar de prestaties van alle leerlingen zijn zonder meer fantastisch geweest. Esther Sharon Rozengarden debuteerde dit toernooi en behaalde meteen in zowel het sparren als de zelfverdediging met een eerste plaats. Ook Mika van Galen acteerde voor het eerst op een buitenlands podium en behaalde in zijn zelfverdedigingsdivisie het goud. Zijn broer Damian was er al eerder bij, maar behaalde nu wel voor het eerst de hoogste plaats op het erepodium. Michael Ray Rozengarden wist zich, na eerder succes op de WK’s in Madrid (2011) en Utrecht (2012) op het hoogste podium te handhaven door bij zijn derde WK deelname wederom zijn zelfverdedigingsdivisie te winnen.

Helaas was de opkomst van tegenstanders in de divisies creatieve kata wat minder, maar dat neemt niet weg dat Ryan Lansink bij de jeugd en Evert Rondeel bij de volwassenen uitstekende prestaties hebben neergezet die werden bekroond met gouden medailles.

Behalve de leerlingen van Katsudo deden ook de instructeurs goede zaken. Agaath Wartena eindigde als eerste vrouw in de  hoogste divisie zelfverdediging (derde dan en hoger) op een derde plaats en Marcel de Jong prolongeerde zijn wereldtitel van vorig jaar in de wapenkata, waarmee zijn 10e wereldtitel een feit was.

Allemaal heel erg bedankt voor de enorme inzet!!

De uitslagen:

 • Esther Sharon Rozengarden: 2e plaats kata, 1e plaats sparren en 1e plaats zelfverdediging (met Frans en Agaath als aanvallers).
 • Mika van Galen: 2e plaats kata, 2e plaats Sparren en 1e plaats zelfverdediging (met Daan en Theo als aanvallers).
 • Damian van Galen: 3e plaats kata en 1e plaats zelfverdediging (met Daan en Theo als aanvallers).
 • Dave Rondeel: 2e plaats kata en 2e plaats creatieve kata.
 • Michael Ray Rozengarden: 2e plaats kata, 3e plaats sparren en 1e plaats zelfverdediging (met Daan en Marcel als aanvallers).
 • Daan Tienhooven: 2e plaats zelfverdediging (met Theo en Marcel als aanvallers).
 • Evert Rondeel: 3e plaats zelfverdediging (met Frans en Agaath als aanvallers), 3e plaats teamkata en 1e plaats creatieve kata.
 • Frans Tienhooven: 3e plaats teamkata.
 • Theo van Galen: helaas net op een tiende punt buiten de prijzen bij zelfverdediging (met Daan en Marcel als aanvallers).
 • Ryan Lansink: 3e plaats zelfverdediging (met Michael Ray en Evert als aanvallers),  3e plaats kata, 3e plaats creative kata en 1e plaats kata op muziek.
 • Clasina Rozengarden: 3e plaats sparren.
 • Agaath Wartena: 3e plaats zelfverdediging in de divisie 3e dan en hoger voor mannen en vrouwen (met Theo en Marcel als aanvallers).
 • Marcel de Jong: 1e plaats wapenkata.
wpid-fb_img_1438162445542.jpg
Op 29 juli 2015 in het Algemeen Dagblad